avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere a copilului

Buna,lucrez la o firma in comert din data de 18 septembrie 2018,in luna ianuarie am aflat ca sunt insarcinata si cu prb de eminenta de avort am intrat in spital cu internare si concediu medical timp de o luna.In acel timp am aflat ca sefa mea nu mi a platit absolut nimic la cnas,deci apar cu intreruperr,ceea ce pe mn ma afecteaza la indemnizatie.Acum continui sa lucru,la aceeiasi firma bineinteles,si data probabila a nasteri ar fi pe la sfarsitul lui august.Intrebarea mea este....Avea voie sefa sa imi intrerupa contractul,caci nu apar niciunde cu cnas,in luna aceea cat am stat in medical,precizez ca nu am semnat nimic,nici un fel de contract la revenire din concediu,si ce conditii trebuiesc indeplinite pt a beneficia de cei 2 ani de indemnizatie??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 21 Mai 2019
Despre ce fel de intrerupere este vorba, suspendarea c.i.m. sau incetarea c.i.m. ?

Neplata contributiilor sociale de catre angajator poate face obiectul :
- unei actiuni in instanta
Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze obligatia de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

- unei sesizari la ANAF
in legatura cu neplata acestora, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
Recuperarea creantelor privind contributiile sociale, reprezinta obligatia institutiilor statului, iar actiunea lor vizeaza platitorul (angajatorul) care are obligatia de a calcula, retine si vira contributia datorata de angajat si de a calcula si vira contributia datorata de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare cnas neplătita StroeViorel89 StroeViorel89 Buna ziua, ieri am verificat sa vad daca am asigurarea către CNAS plătită si cu stupoare am constatat ca apar ca neasigurat, oare angajatorul meu a ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate Florin balan Florin balan Firma la care lucrez nu îmi plătește asigurările medicale . Editat denumire societate. (vezi toată discuția)
Neplata taxelor catre stat ... vaalmy2 vaalmy2 Se poate considera nul un CIM , daca angajatorul nu a achitat contributiile salariatului catre stat , de la data angajarii , pana in prezent , respectiv data ... (vezi toată discuția)