avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daune morale de la bărbatul care mi-a stricat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daune morale de la bărbatul care mi-a stricat căsnicia: cui să mă adresez și ce procedură trebuie urmată?

Buna seara, Numele meu este Sorin. Ma puteti ghida si pe mine despre ce ar trebui sa fac si cum anume ar trebui sa procedez pentru a obtine daune morale in urmatorul context ?

In urma cu 4 ani m-am casatorit, sotia mea a cunoscut la locul de munca un tip care era casatorit la randul lui (cu o avocata). In urma cu mai bine de un an si jumatate am trecut printr-un moment dificil si sotia mea a decis ca vrea sa divorteze. Mi-a intentat un process de divort dar pana la urma am hotarat sa divortam la notar, ea dorindu-si foarte tare ca pana la data de 12 Iunie (ziua ei de nastere) sa fie o femeie libera. Procesul de divort a fost intentat in martie 2018, noi ajungand sa divortam la notar pe 25 aprilie (pe 25 mai pronuntandu-se divortul). Ea a avut ca avocat pe sotia prietenului de la munca.

Am aflat acum cateva luni ca sotia mea a avut o relatie de 2 ani cu colegul de munca, ca el a indemnat-o sa divorteze promitandu-I ca ei doi vor ramane impreuna, ba mai mult a insistat ca sotia lui sa ii fie avocata in divortul cu mine.

Eu vreau in acest moment sa ii cer daune morale pentru ca mi-a stricat casnicia si viata de cuplu, batandu-si joc atat de mine, de familia mea cat si de fosta mea sotie.
Am aflat ca mare parte din banii dati de mine cu titlu de ajutor au ajuns la el.

Aceasta persoana mi-a stricat nu numai casnicia dar si viata mea, eu suferind enorm. Precizez ca cu putin timp inainte de divort am facut un imprumut bancar in ideea ca acesti bani vor merge catre socrul meu care este foarte bolnav. In urma divortului eu am ajuns sa platesc aceasta datorie pentru ca fosta mea sotie nu are in acest moment un loc de munca.
In octombrie 2017 m-am inscris atat pe mine cat si pe sotia mea la un master care costa 1000 euro pe an, eu am achitat personal aceasta suma, am investit atat in mine cat si in ea.

Casatoria noastra ne-a costat aproximativ 12.000 euro, i-am platit fostei sotii studiile, am ajutat-o si dupa divort cu aproximativ 3000 euro plus ca am mai si ajutat-o sa isi achizitioneze pe numele tatalui ei un autoturim.

Va marturisesc ca timp aproape un an nu am inteles de ce sotia mea care avea absolut totul din partea mea a decis brusc sa divorteze.
Precizez faptul ca procesul intentat de divort a avut printre altele si un motiv absurd, acela ca eu ma droghez (minciuni inventate de el, minciuni pe care a insistat el , ca Dna Avocat (sotia lui) sa le treaca ca motivatie a cererii de divort).

Va rog din suflet ajutati-ma sa pot sa-mi gasesc dreptatea in fata acestui nenorocit care mi-a stricat casnicia si care mi-a mancat banii timp de 2 ani.
In urma cu 2 saptamani sotia lui a aflat de aceasta situatie, ba mai mult a aflat ca acesta facea frecvent avansuri diverselor doamne, fosta mea sotie marturisindu-mi acum toata situatia m-am decis sa imi caut dreptatea in justitie.

Ma puteti lamuri cum ar trebui sa procedez si cui sa ma adresez sa pot sa-mi obtin dreptatea mai ales ca atat eu cat si familia mea am suferit si suferim enorm in urma acestui divort?
Dupa divort mult timp nu am mai fost eu, am avut si o cadere psihica, a trebuit sa merg la un medic psihiatru si sa fac sedinte de consiliere.

Marturisesc ca acesta a reusit sa imi faca o paguba de peste 20.000 euro cu acest divort (nunta 12.000 euro, anii de studii pe care i-am investit in fosta sotie, banii care eu i-am dat fostei sotii si care au ajuns la el personal, el cheltuind aceste sume de bani pe vacante impreuna cu fosta mea sotie in timpul casatoriei cu mine)
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 07:15, 23 Mai 2019
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vreti sa va razboiti cu cineva, ar fi cu fosta nevasta, doar ei ati putea sa ii pretindeti sume in instanta, ca ex de suma- jumatate din suma ce o platiti cu titlul de imprumut de la banca.
Sau si suma de 3000 de euro oferita- daca a fost cu titlu de imprumut..

Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
gi-jane2, moderator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este un raspuns juridic, dar eu as spune ca atat v-a costat sa va cunoasteti sotia. Luati-o de la capat, dar aveti grija sa nu patimeasca o fiinta nevinovata ptr greselile fostei sotii.
Nu ai cum sa treci peste asa ceva.

carmen2010 a scris:

Nu este un raspuns juridic, dar eu as spune ca atat v-a costat sa va cunoasteti sotia. Luati-o de la capat, dar aveti grija sa nu patimeasca o fiinta nevinovata ptr greselile fostei sotii.

8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!

Am mai vazut acest scenariu. De mai multe ori. Nimic nou sub soare, deci....

1) Nu cred ca mai recuperezi ceva ....VREODATA in viata asta !

2) Sa nu ramai cu impresia ca toate femeile fac asa......

3) Caut sa inteleg de ce i-ai mai dat bani dupa divort? Ai sperat intr-o impacare? De ce?

Ca om, ca barbat, nu ai simtit ca ea falseaza, ca ea minte mereu....? De regula, astea sunt lucruri pe care le simti in primele 5 minute....

Remonteaza-te si ia viata de la inceput! Nu stiu ce varsta ai, dar stiu oameni care si-au reluat viata de la 0 chiar si la 60 de ani, asa ca....o poti face!

Multa sanatate sa-ti dea Dumnezeu!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, ... AFRODITA FRATA AFRODITA FRATA Buna ziua! Noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, prostituate ,infirmiere pentru sotii nostri. Si chiar daca am face-o ei tot se duc la amante ... (vezi toată discuția)
Pentru amante nu exista legi? mami76 mami76 Buna ziua, vreau sa stiu daca se poate sa o dau in judecata pe amanta sotului, sa-i cer daune morale simbolice pentru prejudiciul adus familiei noastre... (vezi toată discuția)
Cer daune morale amantei sotului ? cicam cicam legile Romaniei imi permit sa o chem in instanta si sa i cer daune morale si materiale amantei sotului meu: -cu care ma aflu in proces de divort (el l-a ... (vezi toată discuția)