avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firme vandute
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firme vandute

Am constatat ca un nou client de-al meu a vandut firma unei persoane ce a mai preluat cateva firme falimentare, asa, ca si activitate curenta.
Intr-un alt caz, am cerut insolventa si am constatat ca tot asa s-a procedat: s-a cesionat firma si actele firmei si noii asociati sunt de negasit. Eu ce pot face in astfel de cazuri? Daca nu se gasesc noii asociati si actele firmei ce este de facut?
Daca cesionarile s-au facut inainte de pronuntarea unei insolvente, se pot ataca aceste cesionari?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 07:32, 29 Noiembrie 2009
Nu se pot ataca cesionarile, trebuie sa continue procedura de insolventa a SRL si daca nu sunt gasiti noi asociati, dar daca nu ii vor gasi si societatea aceea nu are bunuri sa le recuperati, tare putine sanse aveti sa recuperati vre-odata creantele de la ei. Poate finalizarea procedurii, stabilirea vinovatilor si condamnarea lor penala var ajuta mai mult sa ii gaseasca vre-odata pe undeva ...
Buna ziua,
Daca situatia este cea descrisa, cof. Legii 85/2006 puteti cere Sindicului intrarea in procedura simplificata a insolventei.
Cu stima,
Multumesc,

Mi-ati confirmat temerile... :(

Am citit OUG 46/2009 si am vazut ca o sa existe un cazier fiscal. In acel cazier fiscal se va trece si faptul ca cineva a fost asociat intr-o astfel de firma? Probabil nu, dar ar fi corect fata de mediul de afaceri ca aceste lucruri sa se gaseasca in cazierul fiscal si sa iti poti verifica 'partenerii de afaceri'.
Vorbesc si eu la suparare. Amercinanii-s de vina... :)
urmeaza ca practicianul in insolventa sau comitetul creditorilor sa antreneze raspunderea pe art.138 din lege fata de VECHII administratori, a se citi pe site-ul CSM practica unitara recenta in astfel de situatii
a se citi pe site-ul CSM practica unitara recenta in astfel de situatii

Am rugamintea de a posta pe site un link

Alte discuții în legătură

Depunere bilant ioana b ioana b daca o firma si-a suspendat activitatea din 1.05.2009 poate sa depuna bilantul pe 2008 pana in 29.05.2009? (vezi toată discuția)
Proiect -ordonanþã de urgenþã pentru modificarea ºi completarea legii contabilitãþii nr. 82/1991 Magda Staicu Magda Staicu Pe site-ul mfinante a aparut \"Proiect ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ pentru modificarea şi completarea Legii contabilităţii nr. 82/1991\" - nota de ... (vezi toată discuția)
Amenda marian barbu marian barbu daca nu depun bilantul pentru 30 06 2009 pentru ca nu mai imi permit sa platesc contabilul o sa primesc amenda? amenda este contraventionala sau penala? (vezi toată discuția)