avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu Art 55 lit b
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu Art 55 lit b

As vrea sa stiu daca s-a încheiat cu art 55 lit b sunt obligata sa stau in preaviz 20 zile?sau pot sa stau in preaviz cu concediu fara plata?nu pot sa ma mai prezint la munca din momentul demisiei.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
Florygociu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 22 Mai 2019
Art.55 lit.b C.mun. nu reglementeaza demisia, ci incetarea c.i.m. cu acordul partilor. In acest caz, nu se acorda preaviz, c.i.m. inceteaza la data stabilita de dvs cu angajatorul.

Care este data mentionata in cererea dvs.?
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Demisia a fost deja printata de ei eu am completat decât numele data de astăzi respectiv 21.05.2019 si data de incetare 17.06.2019.Cand am completat cererea scria demisie cu preaviz 20 zile
Atunci , c.i.m. va inceta in baza art.81 C.mun. si nu in baza art.55 lit.b C.mun.
Păi si de ce pe demisie scrie ca se încheie cu art 55 lit b asta nu inteleg.

Cornel Vasile a scris:

Atunci , c.i.m. va inceta in baza art.81 C.mun. si nu in baza art.55 lit.b C.mun.

Stiu ca pe demisie scrie articolul cu care se încheie contractul . Cu articolul care este scris de ei este cu acordul ambelor parti . Dar in situatia mea nu e cu acordul ambelor parti. Eu mi-am dat demisia sa pot face niste cursuri si sa ma axez pe ceea ce fac sa muncesc pentru mine nu pentru altul. Ei au facut lucrul asta sa nu pot ajunge eu la cursuri nu ca aveau nevoie de mine neapărat.

Alte discuții în legătură

Contract de munca costel m costel m in cazul de fata muncesc cu contract pe perioada determinata. am primit o oferta de munca in alt loc. ce se intampla daca plec fara sa stau in preaviz? in ... (vezi toată discuția)
Demisie nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt. In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)
Demisie mdutza12 mdutza12 Buna ziua , de pe data de 16.04.2018 lucrez la un magazin de haine de copii programul este 8-20,eu lucrez de la 12-20 , intre timp mi-am gasit de munca in alta ... (vezi toată discuția)