Un prieten a obtinut cetatenia engleza dupa care si-a schimbat numele si toate actele pe care le are in Anglia sunt pe noul nume singurul document care il mai leaga de cetatenia romana si care este pe vechiul nume este pasaportul. Autoritatile engleze i-au spus ca are 2 optiuni. Prima ar fi sa vina in romania si sa-si faca un nou pasaport cea de a doua optine ar fi sa renunte la cetatenie, varianta pe care el o agreaza. Intrebarile mele sunt: care este procedura pe care el trebuie sa o urmeze pentru a renunta la cetatenie, care sunt costurile totale si daca acest lucru se poate face prin ,andatarea unui avocat fara ca el sa vina in tara? ( II este peste mana din cauza serviciului )
Dl tgeorgescu are dreptate, nu se poate decat cu cheltuieli (nu numai cei 605€ afirmati) si pierdere de timp.
Este inca o forma de hartuiala administrativa din arsenalul statului roman.
Diaspora este hartuita pt a nu-si exercita drepturile cetatenesti si in acelas timp mulsa pt a asigura fonduri hotiei guvernamentale.
Cum numele actual este cel de adoptie si toate bunurile din Ro au fost transferate pe numele actual eu am lasat totul balta si de 31 de ani cred ca am si iesit din evidenta hotilor,
Conform legii are obligatia de a se prezenta la starea civila de la locul de nastere pentru a solicita inscrierea de schimbare a numelui pe marginea actului sau de nastere. Documentele de schimbare de nume obtinute in Anglia trebuie apostilate, traduse si legalizate. Dupa obtinerea aprobarii DEPABD Bucuresti si inscrierea mentiunii de catre ofiterul de stare civila pe marginea actului de nastere solicita eliberarea unui nou certificat de nastere pe noul nume. Se poate adresa si ambasadei/consulatului cu solicitarea ori poate de asemenea imputernici o alta persoana pentru a se ocupa de aceasta formalitate. De ce sa renunte la cetatenia romana?
Numele copilului
vasile u.
buna ziua. la eliberarea certificatului de nastere romanesc al unui copil nascut in Anglia, pe certificatul ro la nume s-a folosit cratima. ioan-vasile. pe ... (vezi toată discuția)