Dupa putin research am aflat ca sunt obligat sa-l schinb si in pasaportul de RO, altfel se considera ca nu-mi schimb numele "for all purposes" si nu voi putea sa-mi ia pasaportul englezesc in noul nume. Ca sa-mi schimb numele in permis si national insurance number imi trebuie un simplu deed poll (merge scris si de mana)..pentru RO din cate am citit trebuie sa semnez deed poll-ul in fata unui "practicing solicitor", dupaia trimis la legalizat cu apostila conventiei de la Haga si tradus in limba romana, dupaia mers la oficiul de stare civila cu ele si obtin certificatul de nastere nou cu mentiunea pe margine.
Pe site zice ca deed poll-ul trebuie obtinut printr-o autoritate britanica si nu fe o persoana fizica...sper ca nu se refera la un "enroled deed poll"si ca merge direct cu deed poll-ul obtinut de la deed poll service etc..legalizat si tradus.
Justitiarul711 a scris:
Ce fel de sugestie sa faca autoritatile engleze? Daca reusiti sa va schimbati numele va trebui sa o faceti printr-un act administrativ definitiv cu care sunteti obligat a va prezenta la aut. romane de la locul dvs. de nastere in vederea inscrierii mentiunii de schimbare de nume pe marginea actului.