avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui in UK (obligatoriu de anuntat in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui in UK (obligatoriu de anuntat in RO?)

Buna ziua.
M-am mutat acest an in Anglia, mi-am schimbat permisul de conducere intr-unul englezesc, mi-am obtinut national insurance number..si acum as dori sa-mi schimb numele in Anglia printr-un deed pool, procedura costa doar 10£ , primesc actele prin posta pe care le trimit mai departe sa-mi schimb permisul Englezesc cu noul nume Englezesc, toate bune si frumoase. Problema si intrebarea mea este urmatoarea:

Tinand cont ca am pasaportul Romanesc (si nu pot obtine pasaport de UK decat dupa 6 ani), stiu ca este o procedura foarte complicata sa-mi schimb numele in Romania..si ca ar dura cam 6 luni, intrebarea mea este: este OK si legal sa-mi las pasaportul de Romania asa..cu vechiul nume..si cand calatoresc sa-l folosesc..fara sa mai depun vreun act in Romania pentru schimbarea numelui? (Si dupa 5 ani pur si simplu sa-mi fac un nou pasaport Englezesc cu noul nume), se intampla ceva daca-mi las actele de Romania asa si nu anunt pe nimeni ca in Anglia folosesc alt nume?
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Valentin123456789, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:16, 2 Mai 2020
Aveti 15 zile sa solicitati schimbarea numelui si in tara. Actele administrative din UK trebuie apostilate si traduse pentru a fi recunoscute in tara. Va puteti prezenta la ambasada/consulat pentru a face demersurile necesare ori puteti imputernici pe cineva care sa faca aceste diligente pentru dvs.
Daca nu sunteti cetatean britanic, Marea Britanie nu are dreptul sa va schimbe numele, putand doar face o sugestie catre autoritatile romane.
Ce fel de sugestie sa faca autoritatile engleze? Daca reusiti sa va schimbati numele va trebui sa o faceti printr-un act administrativ definitiv cu care sunteti obligat a va prezenta la aut. romane de la locul dvs. de nastere in vederea inscrierii mentiunii de schimbare de nume pe marginea actului.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Justitiarul711, utilizator
Adica a-si schimba numele de simplu cetatean roman in Marea Britanie are doar valoare de sugestie catre autoritatile din Romania. Doar o tara in care este cetatean ii poate schimba numele. Exceptie: apatrizii si refugiatii politici.
Dupa putin research am aflat ca sunt obligat sa-l schinb si in pasaportul de RO, altfel se considera ca nu-mi schimb numele "for all purposes" si nu voi putea sa-mi ia pasaportul englezesc in noul nume. Ca sa-mi schimb numele in permis si national insurance number imi trebuie un simplu deed poll (merge scris si de mana)..pentru RO din cate am citit trebuie sa semnez deed poll-ul in fata unui "practicing solicitor", dupaia trimis la legalizat cu apostila conventiei de la Haga si tradus in limba romana, dupaia mers la oficiul de stare civila cu ele si obtin certificatul de nastere nou cu mentiunea pe margine.

Pe site zice ca deed poll-ul trebuie obtinut printr-o autoritate britanica si nu fe o persoana fizica...sper ca nu se refera la un "enroled deed poll"si ca merge direct cu deed poll-ul obtinut de la deed poll service etc..legalizat si tradus.

Justitiarul711 a scris:

Ce fel de sugestie sa faca autoritatile engleze? Daca reusiti sa va schimbati numele va trebui sa o faceti printr-un act administrativ definitiv cu care sunteti obligat a va prezenta la aut. romane de la locul dvs. de nastere in vederea inscrierii mentiunii de schimbare de nume pe marginea actului.

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume in ro cu deed poll din uk roberta996 roberta996 Mi-am schimbat numele aici in UK prin Deed Poll. Anterior mi-am schimbat carnetul de conducere si cardurile bancare etc. cu noul nume. Am apostilat, legalizat ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie minor in uk. cum execut efectele si in romania? Gabriela Currier Gabriela Currier Am un fiu minor dintr-o casatorie anterioara.Locuim in UK din 2015 si m-am recasatorit acum 2 luni cu un cetatean de origine engleza. Eu, sotul si fiul minor ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie cetatean roman(minor) in uk.cum execut efectele si in romania? Gabriela Currier Gabriela Currier Am un fiu minor de 9 ani nascut in Bucuresti,Romania dintr-o casatorie anterioara.Locuim in UK din 2015 si m-am recasatorit acum 2 luni cu un cetatean de ... (vezi toată discuția)