avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecina mea dorește să-mi lase apartamentul în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecina mea dorește să-mi lase apartamentul în schimbul întreținerii, cu condiția ca tot ea să fie proprietară până decedează. Ce contract putem face astfel încât și eu să fiu asigurată?

Buna ziua,
Vecina mea, in varsta de 80 de ani, doreste sa imi lase mie apartamentul in schimbul intretinerii. Nu mai are rude de nici un grad. Dorinta cea mai mare a dumneaei este ca apartamentul sa ramana pe numele ei pana la moarte. intrebarea mea este: ce contract ar trebui sa fac pentru a fi multumita și sa isi traiasca batranetea linistita, eu asigurându-i traiul si toate cele necesare, DAR in acelasi timp sa fiu si eu protejata (stiu eu ce ar putea aparea pe parcurs) ?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:45, 3 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un contract de intretinere, cu uzufruct viager.
in cazul unui uzufruct viager, apartamentul ar trece pe numele meu, eu având nuda proprietate. ori asta e exclus. Doamna vrea ca apartamentul sa ramana pe numele dansei cat traieste.
Astept alte recomandari strict la subiect, va rog.
Multumesc



raluk0207 a scris:

Un contract de intretinere, cu uzufruct viager.

Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
URIAS, utilizator
Atunci sa va faca un testament.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu mentiunea ca atat timp cat traieste, testamentul poate fi revocat oricand sau ii poate lasa tot unei alte persoane. Daca dvs va convine sa prestati intretinere fara sa aveti un act de proprietate....
Strict la subiect: nu se poate si in car si in teleguta. Doamna vrea si sa ramana proprietar si sa fie intretinuta. Dvs vreti sa o ingrijiti si sa fiti asigurata.
Nu exista asa ceva. Una dintre dvs trebuie sa fac o concesie.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Donatie bani Liliana80 Liliana80 Buna ziua Mama mea mi a donat banii pentru a cumpara un apartament in care ea are uzufruct viager. Poate sa imi ia donatia de bani s au sa imi strice actele ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu uzufruct viager isuca isuca Buna ziua, Va rog mult sa mi spuneti daca este posibil ca la un contract de intretinere cu uzufruct viager, deja existent la aceasta data, sa se poate atasa ... (vezi toată discuția)
Nud proprietar si uzufructuar proprietar die.cristeas@arcor.de die.cristeas@arcor.de Buna ziua, am cumparat un apartament cu banii mei.In contractul de vinzare-cumparare se specifica ca eu sint nudist proprietar, iar bunica si prietenul ei ... (vezi toată discuția)