avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere cu uzufruct viager

Buna ziua,
Va rog mult sa mi spuneti daca este posibil ca la un contract de intretinere cu uzufruct viager, deja existent la aceasta data, sa se poate atasa o clauza in care bunul aflat in discutie, sa ramane pe numele intretinutului pe durata vietii acestuia, urmand ca dupa aceea sa se faca transferul de proprietate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: isuca , utilizator 14:44, 20 Martie 2019
Pai asta e si ideea contractului.
Nu e nevoie sa adaugati nimic. Si nici nu se poate.
Uzufructul poate fi unul viager, anume efectele sa se intinda pe toata viata uzufructuarului.( incetarea acestui drept se stinge la momentul decesului ).

Dreptul de uzufruct reprezinta un drept real principal, esentialmente derivat, temporar, care confera titularului atributele de posesie si de folosinta, desprinse din continutul dreptului de proprietate.

Nuda proprietate, insa, apartine proprietarului.

Nu trebuie sa mentionati nicio clauza suplimentara in contractul perfectat.

Dreptul de proprietate redevine deplin la momentul incetarii uzufructului.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc mult pentru raspunsuri, insa ceea ce nu inteleg pe deplin, este de ce odata cu incheierea contractului de intretinere, a necesitat inscrierea in cartea funciara a noilor proprietari , respectiv cei care isi asuma obligatia de intretinere si totodata declaratii la primarie in acelasi scop, de a schimba titularii rolului.
Sa inteleg totusi ca intretinutul ramane in continuare proprietar si va figura in continuare cu rol pe numele sau ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecina mea dorește să-mi lase apartamentul în schimbul întreținerii, cu condiția ca tot ea să fie proprietară până decedează. ce contract putem face astfel încât și eu să fiu asigurată? URIAS URIAS Buna ziua, Vecina mea, in varsta de 80 de ani, doreste sa imi lase mie apartamentul in schimbul intretinerii. Nu mai are rude de nici un grad. Dorinta cea mai ... (vezi toată discuția)
Mostenitori proprietate nuda simcroitoru simcroitoru Doresc sa va intreb, daca eu cumpar o locuinta si voi fi proprietar nud iar sotul meu are drept de uzufruct , daca eu voi deceda cine va mosteni proprietatea ? ... (vezi toată discuția)
Uzufruct cornelia1605 cornelia1605 buna. daca am un teren si este trecut altcineva pe uzufruct si imi construiesc casa cand o voi lua in folosinta si persoana cu uzufruct pe teren trebuie ... (vezi toată discuția)