avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil

Buna ziua,

În prezent sunt in concediu pentru cresterea copilului. La locul de munca unde sunt angajată, copiii angajaților primesc tichete cadou pt ziua de 1 iunie.
Dacă eu sunt in CCC , copiii mei au dreptul să primească și ei aceste tichete sau nu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 26 Mai 2019
Au dreptul, daca nu exista dispozitii contrare.
Soțul meu lucreaza in același loc si primește si el pentru copii tichete cadou.
Se poate sa le primesc si eu?
Angajatorul ne-a spus ca nu se poate.
Ei vor sa dea cate 2 tichete a cate 50 lei pentru un copil si zic ca valoarea maxima pe care o poate primi un copil este de 150 lei.
Anul trecut însă am primit amândoi părinții pt primul copil.

Cornel Vasile a scris:

Au dreptul, daca nu exista dispozitii contrare.

Potrivit Codului Fiscal , valoarea neimpozabila a tichetelelor cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie nu depășește 150 lei pentru fiecare persoană în parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou vornicuelena vornicuelena Este corect daca se dau tichete cadou la salariati cu ocazia Craciunului in valoare de 150 ron neimpozabil? Pot fi acordate si in suma mai mare cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete cadou mmarianne mmarianne Buna ziua, Cu ocazia zilei de 20 iulie - societatea noastra sarbatoreste ziua patronului spiritual, ocazie cu care a acordat salariatilor tichete cadou in ... (vezi toată discuția)