avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite auto

Daca am vandut un auto acum ptr care am platit impozit ptr tot anul am dreptul de a recupera din taxe?sau daca am cuparat imediat alt auto sa fie transferata restul de taxe pe noul auto?
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 11:09, 24 Mai 2019
Nu se face transfer obligatii fiscale de la un bun mobil la altul
Impozitul pentru masina instrainata il datorati pentru tot anul, pentru masina achizitionata datorati incepand cu 1 ianuarie a anului urmator.Iata ce spune Codul Fiscal:

(1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior
(2) În cazul dobândirii unui mijloc de transport, proprietarul acestuia are obligația să depună o declarație la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competență are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, în termen de 30 de zile de la data dobândirii și datorează impozit pe mijloacele de transport începând cu data de 1 ianuarie a anului următor înmatriculării sau înregistrării mijlocului de transport
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
elenazan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit mijlocului de transport conform legii 227/2015 dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu [i]]Articolul 471 din Legea 227/2015 prevede ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport (1) Impozitul pe mijlocul de ... (vezi toată discuția)
Acte ptr taxe locale ang671 ang671 Buna ziua,as vrea sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Mi-am facut mutatia din sect 5 in sect 2, am un automobil Clio si vreau sa il trec ptr ... (vezi toată discuția)
Impozit auto Marinela. Paduraru Marinela. Paduraru De când sânt obligat să plătesc impozit pe autoturism,din data cumpărării sau din data in care a fost înmatriculate?Mulțumesc! (vezi toată discuția)