avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... domiciliul unui strain membru de familie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

domiciliul unui strain membru de familie

Buna Ziua!Se da urmatoarea situatie.Sotul meu este cetatean non UE,detinator al unui permis de sedere temporar ,este la al 2 lea,primul fiind eliberat in 2013,amandoi locuind la aceasta adresa de atunci.Trebuie sa completam niste acte unde trebuie sa bifam daca are viza de resedinta sau domiciliul aici si nu stim unde ne incadram .Este vorba de inscrierea la gradinita a copilului nostru ,unde se cere domiciliul parintilor aici .Noi locuim aici impreuna cu copii nostri evident,si mi se pare absurd sa mi se spuna ca sotul nu are domiciliul aici ..El nu are un alt domiciliu in romania ci doar aici are declarata adresa la politia pentru emigrari .Fiind si cetatean non ue ,defapt nu are nici un drept sa si stabileasca o alta resedinta inafara de cea declarata la politie in momentul reinnoirii permiselor .De la MAI imi zic una,juristul de la primarie imi zice alta.Pe permisul lui de membru de familie care este valabil 5 ani ,scrie adresa noastra ,unde locuim impreuna cu copii nostri .Ce alt domiciliu ar putea avea???Nu acela se considera domiciliul unde locuiesti constant mai ales cand si sotia si copii sunt in acel domiciliu?
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
Laura1182, utilizator

Alte discuții în legătură

Viza dawoodyad dawoodyad sunt casatorita de 2 ani cu cetatean pakistanez in cipru am deja certificatul de casatorie din romania si el detine carte de rezidenta pana in 2013.sa ... (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei in romania pop sorin pop sorin Buna Ma intereseaza in ce fel se poate obtine sederea in Romania precum si cetatenia definitiva/temporara. Prin casatorie am inteles ca doar dupa 5 ani ... (vezi toată discuția)
Viza dawoodyad dawoodyad sunt casatorita de 3 ani cu cetatean pakistanez are carte de rezidenta in cipru si certificat de casatorie din romania am fost impreuna in romania anul trecut ... (vezi toată discuția)