avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Părinții divorțați locuiesc în casa primită de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Părinții divorțați locuiesc în casa primită de minor ca donație de la bunicii paterni. Are dreptul mama să-și aducă noul soț în această casă?

Suntem divortati de 2 ani cu minor de 13 ani cu domiciliul la mama. Casa in care a ramas sa locuiasca este o donatie de la bunicii paterni pentru minor , iar ambii parinti sunt trecuti ca sustinatori legali.Mama s-a. recasatorit .Are voie sa locuiasca cu noul sot in aceasta casa unde locuieste in continuare si tatal minorulu?. Ameninta ca va pleca cu minorul in orasul parintilor ei, daca fostul sot nu este de acord ca mama sa locuiasca in continuare in acea casa . Care sunt caile legale ?Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,

pentru a clarifica situatia expusa de dumneavoastra, in timpul procesului de divort, cum s-a procedat asupra bunurilor comune? Practic, s-a infaptuit partajul pentru acest imobil?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu aveam la ce sa facem partaj..nu avem bunuri pe numele nostru,iar imobil este proprietate minor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in sentinta se specifica ca autoritatea parinteasca va fi exercitata de ambii parinti in comun,iar domiciliul minorului va fi la mama. atat. fara specificatie unde .
ambii avem mutatie la aceasta adresa. Noul sot in alta parte
Iar de locuit impreuna cu toti , decent,nu se pune problema. multumesc
o sa merg la un avocat pt lamuriri
multumesc

Alte discuții în legătură

Probleme partaj in caz divort amiabil la notar gheocont gheocont Divort la notar amiabil semnat Copil .de 11 ani a primit o donatie casa de la bunicii paterni. Tutori sunt trecuti ambii parinti Are dreptul in aceste ... (vezi toată discuția)
Anchetã socialã judiciarã omatcons omatcons Bună ziua, Aş dori să ştiu o părere autorizată cu privire laîncredinţarea unui minor în cazul când părinţii divorţează, iar nici unul dintre ei ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate al casei unde urmeaza sa se stabileasca domiciliul copilului dupa divortul parintilor Simona135 Simona135 Ma puteti si pe mine lamuri intr-o problema referitoare la actul de proprietate al imobilului unde urmeaza sa se stabileasca domiciliul copilului , in urma ... (vezi toată discuția)