avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica a fost executată silit de fiica ei pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica a fost executată silit de fiica ei pentru sultă dar, deși a plătit suma în contul executorului, sulta a rămas notată în cartea funciară. Cum o poate radia?

Buna ziua. Bunica mea a facut taxa de sucesiune dupa moartea sotului si fiica ei a dat o in judecata prin executare silita. Bunica a platit imediat suma de bani in contul executorul, si a inchid sentinta.dar cum poate sa o stearga bunica pe fata ei din cartea funciara odata ce sa achitat de ea? Bunica e singura si are 85 ani. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mario2007 , utilizator 18:03, 7 Iunie 2019
Trebuie să obțină declarația fiicei (la notariat) ca a primit suma.
Cu declarația respectiva operează radierea de la Cartea Funciară.
Daca persoana nu vrea sa dea declarație notariala trebuie sa obțineți hotărâre judecătorească.
Pai nu este valabil a executare a silita, ca este de la tribunal, nounu sti de unde sa o lyam pe ea ca sta in America de 49 ani. Avem chitanta de la banca si actul de la executor. De ce nu este valabil,? Ea a incasat banii si noi nu putem sa o stergem din cadastru,? Nu mi se pare correct.
Pentru ca asa prevede legea 7/1996. Corect, necorect, puteti sa aveti 7 chitante, mandate postale, ordine de plata etc. Radierea din cartea funciara se face pe baza declaratiei notariale.
Devi noi am fost pacalite de tribunal cu executor impreuna, ca am dat banii degeava. Noi nu avem de unde sa o lyam pe ea. Odata ce a dat in judecata pe mama ei si banii IA primi. De ce nu este valabil a deckaratua executirului ca El a primi banii in numele ei. Ca noi am zis sa vina din America sa i dam banii si nu a vrut, executorul a zis ca El o reorezinra. Nu este correct, am ramas pagubite de 7500euro de tribunal.

Alte discuții în legătură

Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am platit o sulta prin ordin de plata, dar ocpi vrea ... GCGC GCGC Buna seara. Am platit o sulta prin ordin de plata, dar OCPI vrea declaratie notariala de la persoana catre care am platit, ca sa radieze sulta. Persoana ... (vezi toată discuția)