avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere din cf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere din cf

buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost achitati integral inainte de licitatie,la biroul executorului .Acum vreau sa radiez acea sulta din cf .cum procedez?.....multumesc
Cel mai recent răspuns: alinabalacianu , utilizator 21:03, 23 Octombrie 2023
Cu declaratia autentica a beneficiarului sultei ca si-a incasat banii + adresa executorului prin care solicita radierea somatiilor, solicitati radierea sarcinilor din cartea d-voastra funciara.
Radierea sultei din carte funciara se face in baza declaratiei autentice a celui indreptatit la primirea sultei sau prin hotarare judecatoreasca de constatare a achitarii sultei.
In cazul in care suma a fost achitata prin recipisa CEC (sau alta institutie bancara ori posta) sau a fost consemnata la dispozitia creditorului prin intermediul executorului judecatoresc, acesta din urma va intocmi un proces verbal de consemnare sau oferta reala de plata. Important de stiut este ca nu vi se radia sulta din cartea funciara in baza acestui proces verbal, dar daca il aveti deja intocmit, va puteti adresa instantei judecatoresti in vederea validarii platii (este o procedura prin care se intareste practic plata facuta deja), iar in baza acestei din urma hotarari judecatoresti vi se va face radierea mentiunii din cartea funciara (actiunea este simpla si se rezolva foarte repede).
Daca insistati in depunerea la OCPI a acestui proces verbal de consemnare intocmit de catre executorul judecatoresc, conform art. 29, alin. (5) din Legea nr. 7/1996, vi se va face o radiere provizorie a mentiunii privind neplata sultei, dar trebuie sa stiti ca aceasta radiere provizorie nu va ajuta foarte mult daca intentionati sa instrainati imobilul in cauza.
Asadar, radierea sultei vi se va face in baza:
- declaratiei autentice de primire a sultei de catre creditor
- sentintei civile de constatare a achitarii sultei
- sentintei civile de validare a procesului verbal de consemnare (ofertei reala de plata) intocmit de catre executorul judecatoresc.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
Paula Tudor, Consilier juridic
Faceti o notificare, somatie pentru a da acea declaratie notariala pentru ca asa ati putea evita procesul.
Cum se poate radia o sulta care a intrat in termenul de prescriptie.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru/intabulare fara plata sulta misupatrik misupatrik Buna ziua, Am incheiat un proces de iesire din indiviziune, avem sulta fixata de instanta pentru persoana respectiva, de care nu putem sa dam (plecata de 25 ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol cristian1963 cristian1963 Cum pot sa vand un teren agricol dobandit in urma unei succesiuni facuta prin judecatorie? Mentionez ca, prin hotararea judecatoreasca ramasa definitiva ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta muresanmaria muresanmaria Avem un teren care in CF are ca sarcini sulta care trebuie achitata la 3 persoane, dar despre care nu mai stim nimic . La procesul de partaj in care s-a ... (vezi toată discuția)