avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere sulta

Avem un teren care in CF are ca sarcini sulta care trebuie achitata la 3 persoane, dar despre care nu mai stim nimic . La procesul de partaj in care s-a stabilit si valoarea sultei nu s-a prezentat nimeni . Eu cred ca sunt decedate, la adresele care figurau in vechiul CF nu sunt de gasit. Cum se poate radia sulta in acest caz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 10:08, 2 Martie 2011
cand trebuia achitata sulta?
Procesul s-a incheiat de 2 ani. Nu stiu de existenta unui termen de achitare. In sentinta nu scrie nimic in acest sens.
Buna ziua!
In prumul rand luati legatura cu un executor judecatoresc care va initia procedura ofertei reale de plata. Va face o notificare catre respectivele persoane pentru a se prezenta la o anumita data la biroul sau in vederea primirii sultei, iar daca nu se vor prezenta (mai mult ca sigur din cele relatate de dvs.), banii vor ramane la dispozitia lor prin intermediul executorului judecatoresc.
Dar procesul verbal incheiat de executor nu va este suficient pentru a radia sulta din cartea funciara! In continuare, va fi necesar sa va adresati instantei judecatoresti care va intari oferta reala de plata realizata prin intermediul executorului printr-o sentinta civila de validare a ofertei reale de plata. Aceasta deoarece radierea sultei din cartea funciara se face in baza declaratiei autentice data de persoana indreptatita la primirea sultei sau a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.
Asadar... succes!
Multumesc!
A-ti putea sa-mi spuneti si cam cat dureaza toata procedura?
Pot sa va spun ca veti termina destul de repede cu executorul, dar despre termenul de la instanta...
Personal, am depus o astfel de actiune la inceputul lunii octombrie 2010, iar primul termen este de 17 martie 2011... Adica mai bine de 5 luni si jumatate... #-o
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
Paula Tudor, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol cristian1963 cristian1963 Cum pot sa vand un teren agricol dobandit in urma unei succesiuni facuta prin judecatorie? Mentionez ca, prin hotararea judecatoreasca ramasa definitiva ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)