avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere sulta

Avem un teren care in CF are ca sarcini sulta care trebuie achitata la 3 persoane, dar despre care nu mai stim nimic . La procesul de partaj in care s-a stabilit si valoarea sultei nu s-a prezentat nimeni . Eu cred ca sunt decedate, la adresele care figurau in vechiul CF nu sunt de gasit. Cum se poate radia sulta in acest caz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 10:08, 2 Martie 2011
Va multumesc inca o data!
mai bine mai asteptati un an, si dupa promovati o actiune prin care solicitati instantei sa constate prescriptia dreptului de a mai cere sulta.
Exista un termen pentru a cere sulta? Dupa cat timp pot cere constatarea prescriptia dreptului de a cere sulta? Termenul este de la data sentintei sau a inscrierii in CF?
Va multumesc!
Persoanele indreptatite la primirea sultei sunt libere sa ceara plata acesteia oricand, dar diferenta o face faptul ca dvs. puteti promova actiunea despre care va vorbea colega de mai sus (constatarea prescriptiei dreptului de a mai cere sulta) dupa trecerea unui termen de 3 ani (de la data sentintei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol cristian1963 cristian1963 Cum pot sa vand un teren agricol dobandit in urma unei succesiuni facuta prin judecatorie? Mentionez ca, prin hotararea judecatoreasca ramasa definitiva ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)