avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CONTRAVENTIE COD RUTIER
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CONTRAVENTIE COD RUTIER

Am fost oprit in trafic, de catre un politist fara elemente distinctive apartinand pol rutiere(sapca alba,ecuson,vesta reflectorizanta cu inscriptionare specifica),doresc sa va intreb :daca sunt obligat sa prezint acestui politist-pol nationala,actele masinii si permisul auto.Practic tinuta era de la ordine publica.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 01:22, 26 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca sunteti obligat sa prezentati politistului actele si permisul de conducere. Cum credeti ca ar arata Romania daca ar fi lasat la aprecierea fircarui conducator auto daca prezinta sau nu actele in functie de propria apreciere a tinutei politistului ?
ce rost mai au atunci specializarile:agent politie rutiera,agent ordine publica etc
Daca se legitimeaza si este de la politia rutiera, da, normal. Chestia cu sapca si cu vesta pe el sunt vorbele unor cocalari care se cred mai presus de lege.
Sunt sigur ca daca intr-o zi v-ar jefuii cineva in plina strada si ar venii un politist fara sapca, vesta, nu l-ati trimite inapoi pe pretextul "nu ma aperi tu pe mine ba fara sapca in cap" nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala pentru lipsa documentelor: permis, talon, ci, asigurare Mathushalem Mathushalem Salutari..va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa contest un pv intocmit pentru ca nu aveam actele la mine ? in fapt in seara de 17 dec 2011 pe un drum ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie Danisan Danisan Buna ziua, am fost implicat intr-un eveniment rutier si as dori sa stiu daca informatiile mele legate de aspectul juridic al problemei sunt corecte sau nu ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere sandru72 sandru72 Buna ziua varog sa ma ajutati cu un raspuns. Suspendarea permisului de conducere pe 90 zile fara drept de a conduce adica dovada .autovehicolul este ... (vezi toată discuția)