Am fost oprit in trafic, de catre un politist fara elemente distinctive apartinand pol rutiere(sapca alba,ecuson,vesta reflectorizanta cu inscriptionare specifica),doresc sa va intreb :daca sunt obligat sa prezint acestui politist-pol nationala,actele masinii si permisul auto.Practic tinuta era de la ordine publica.Va multumesc.
Bineinteles ca sunteti obligat sa prezentati politistului actele si permisul de conducere. Cum credeti ca ar arata Romania daca ar fi lasat la aprecierea fircarui conducator auto daca prezinta sau nu actele in functie de propria apreciere a tinutei politistului ?
Daca se legitimeaza si este de la politia rutiera, da, normal. Chestia cu sapca si cu vesta pe el sunt vorbele unor cocalari care se cred mai presus de lege.
Sunt sigur ca daca intr-o zi v-ar jefuii cineva in plina strada si ar venii un politist fara sapca, vesta, nu l-ati trimite inapoi pe pretextul "nu ma aperi tu pe mine ba fara sapca in cap" nu?
Amenda circulatie
Danisan
Buna ziua,
am fost implicat intr-un eveniment rutier si as dori sa stiu daca informatiile mele legate de aspectul juridic al problemei sunt corecte sau nu ... (vezi toată discuția)