avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eu iubesc o fata iar parinti ei nu sunt de acord
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eu iubesc o fata iar parinti ei nu sunt de acord

EU iubesc o fata minora are 15 ani iar eu 20 iar parinti ei sunt contra or spus ca se duce la politie daca nu o las in pace pe ficasa dar ea vrea sa aibe o relatie cu mine se poate face politia aici ceva?
interventie moderator: v-am sters mesajul scris la "avocati", nu-si arerostul acolo.

referitor la situatia dvs, intr-adevar fata fiind minora, parintii ei va pot face multe rele cu politia .
Asteptati ca fata sa implineasca 16 ani fiindca de la acea varsta se poate casatori legal fara sa aiba nevoie de acordul parintilor!:D Deci , se poate inatlni si cu tine automat fara sa mai fie nevoie decat sa le puna pe masa Codul Familiei celor 2 parinti zelosi!
MIHAI GRIGORE a scris:

Asteptati ca fata sa implineasca 16 ani fiindca de la acea varsta se poate casatori legal fara sa aiba nevoie de acordul parintilor!:D Deci , se poate inatlni si cu tine automat fara sa mai fie nevoie decat sa le puna pe masa Codul Familiei celor 2 parinti zelosi!

Eu stiu ca relatiile sexuale sunt libere cu fetele care au depasit varsta de 15 ani .

Avand in vedere faptul ca Legea nr. 288/2007 a modificat articolul 4 din Codul familiei , trebuie sa precizez ca varsta minima de casatorie este de optsprezece ani , dar pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti.

Deci trebuie sa aiba si incuviintarea parintilor ca sa se casatoreasca pana sa implineasca 18 ani , dar pentru "alte activitati " nu trebuie sa aiba incuviintarea parintilor .
In primul rand nu am inteles sa se fi pus in discutia problema casatoriei si nici macar a relatiilor sexuale...oricum, in ce priveste prima parte ar fi necesar acordul parintilor, iar in ce priveste partea a doua, daca are peste 15 ani nu sunt probleme.
J H a scris:

Codul familiei e una, iar cel penal alta...
Uite ce spune codul penal in materie:
ART. 198 Actul sexual cu un minor

Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
..................................................................
In text clar, asta inseamna: probleme!
Cel putin pana cand se clarifica situatia...

Eu nu am inteles cum e treaba cu abuzarea de încrederea victimei , pentru ca eu consider ca partenerul de act sexual trebuie sa iti inspire incredere , si nici nu am inteles care sunt considerate alte foloase primite de victima .

Practic nu mai poti sa fumezi o tigara sau sa mananci o bomboana impreuna cu o minora , ca gata , i-ai oferit un folos ?! :O

Asa cum scrie si pe pachetele de tigari , fumatul ucide , iar bomboanele fac carii , deci nu se poate spune ca minora ar fi beneficiat de niste avantaje din relatie .

Insasi actul sexual ar putea fi considerat folos direct sau indirect pentru minora , deoarece beneficiile actului sexual sunt bine cunoscute .

Alte discuții în legătură

Am o relatie cu o minora de 17 ani si vreau sa o iau la mine acasa cml_michi cml_michi am 29 de ani si am o relatie cu o minora de 17 ani .Ne iubim si vreau sa o aduc la mine acasa fara sa am probleme . Parinti ei nu vor sa o lase pt ca doar pe ... (vezi toată discuția)
Coruptie de minori a mihai a mihai salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? onofrei112 onofrei112 As dori si eu sa stiu daca eu am 16 ani iar iubita mea are 24 iar amandoi suntem de acord cu relatia adica fara santajuri sau altele este conrupere de minori ... (vezi toată discuția)