avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate îngloba proprietara unui apartament de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate îngloba proprietara unui apartament de la parter, în spațiul ei, holul și ușa din spatele blocului?

Buna ziua!
Proprietara unui apartament de la parter a inglobat in spatiul apartamentului ,holul si usa din spate ale blocului, cea cu iesire inspre locurile de parcare platite.Deasemenea, acolo a montat si un gard, inchizand practic si gradina blocului ,pentru care nu plateste impozit .Aici petrece cu persoane dubioase, Politia venind de cateva ori.In spate si-a instalat o gradina in care depoziteaza lucruri , a taiat cei 2 copaci care faceau umbra si si-a facut uscator de rufe.Nu ma deranja in mod deosebit, cu toate ca noaptea , cand nepotul invita persoane la fumat etnobotanice si iesea scandal, scula toate scarile de bloc, insa rareori reclama cineva.Astazi mama a aruncat unui caine(de obicei cobor eu sa ii mai dau sa manance) o aripioara de pui pe trotuar (si acesta e al doamnei)si doamna s-a suparat fiind foarte agresiva verbal cu mama mea,stigand ca o sa cheme Politia(?), drept pentru care i-am luat apararea mamei mele mai ales ca doamna este o mare smechera , ii este datoare mamei mele cu multi bani pe care a uitat sa ii inapoieze si m-a deranjat tare comportamentul ei.
In concluzie, as vrea sa va intreb:
1.Doamna are dreptul de a-si extinde apartamentul instaland o alta usa de apartament in fata celei anterioare cu apx 1m ingloband holul si usa de iesire in spatele blocului?
2.Doamna are dreptul de a pune stapanire pe gradina din spatele blocului, inconjurata cu gard si usa blocata pentru a primi persoane despre care administratorul nu stie ca locuiesc acolo si nu sunt declarate?
3.Cui trebuie sa ma adresez pentru a sesiza ceea ce se intampla?
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 20:45, 28 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. nu
2. nu
3. politia locala, puteti face sesizare chiar si pe e-mail, pentru a verifica daca exista autorizatie de construire in acest sens si pentru a dispune masurile de rigoare.

Zona astfel incorporata in proprietatea unui singur coproprietar este, in fapt, proprietate comuna indiviza (a tuturor celor care detin locuinte in bloc). Orice schimbare de acest fel necesita acordul tuturor proprietarilor, certificat de urbanism, autorizatie de construire (daca lucrarile respective sunt de o asemenea natura).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regula terenul din jurul imobilelor de locuit in comun reprezinta domeniu public care nu poate fi ocupat fara acordul autoritatii publice locale
Gradina din spatele blocului daca reprezinta domeniu public nu poate fi ocupata si utilizata exclusiv de catre un proprietar
Initial sesizati oficial presedintele de asociatie
Condionat de masurile dispuse de catre presedinte,puteti sesiza oficial directia corp control din primarie
sesizati politia locala, serviciul din primarie care se ocupa cu asociatiile de proprietari, si apoi ISU!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ! blocul in care locuiesc are 2 cai de acces, de evacuare...intrarea ... Mary pop Mary pop Buna ! Blocul in care locuiesc are 2 cai de acces, de evacuare...intrarea principala si iesirea de urgenta prin spatele blocului.Vecina a carui apartament este ... (vezi toată discuția)
Folosirea de catre o persoana a spatiului comun din bloc Alexiyaa Alexiyaa Buna ziua, Am urmatoarea problema , vecinul meu si a marit apartamentul mutand usa de la intrarea in apartament si ocupand abuziv o parte din holul ... (vezi toată discuția)
Mutare usa apartament fara acordul vecinilor direct afectati de vecinatate gungrave gungrave Buna ziua. Apartamentul de langa mine a fost cumparat acum cateva luni de noi proprietari care s-au gandit sa isi mute usa de la intrare luand astfel din holul ... (vezi toată discuția)