avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare daune morale si materiale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare daune morale si materiale

Cum se pot recupera aceste daune daca inculpatul dupa 2 saptamini de la hotarirea ce a avut loc in recurs nu da nici un semn ca ar avea de gind sa respecte hotarirea
instantei? Cum ar trebui sa procedez inacest caz?Va aduc la cunostinta ca instanta a hotarit ca pedeapsa ptr. inculpat amenda penala.Se mai poate face ceva in acest caz sau sa renunt ?
Va multumesc.
Daca inculpatul are bunuri ....puteti trece la executarea silita.
Luati legatura cu un executor judecatoresc si cu hotararea definitiva acesta va declansa procedura executarii silite.
puteti initial sa-l notificati in vederea achitarii daunelor.
daca in termenul stipulat partea nu-si achita aceasta obligatie, puteti proceda prin intermediul executorului judecatoresc la demararea procedurii de executare silita .
Daunele materiale si morale stabilite de instanta prin hotararea ramasa definitiva si irevocabila pot fi recuperate in masura in care inculpatul are un venit sau anumite bunuri mobile ori imobile...in acest sens, urmeaza sa apelati la un executor judecatoresc pentru demararea procedurilor ce se impun!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita FRONZAT FRONZAT buna ziua. va spun pe scurt. am castigat in instanta o suma ca daune morale de la 2 persoane. care in prezent sunt in inchisoare. una dintre ele are sechestrul ... (vezi toată discuția)
Esalonare plata sulta cerneaadriana cerneaadriana printr o hot jud am fost obligat la o suma foarte mare de bani dar pe care nu o pot plati dintr o data si as dori o esalonare Cum procedez? (vezi toată discuția)
Buna ziua! cum se acorda daunele morale in cazul unei sentinte ... veronicam veronicam Buna ziua! Cum se acorda daunele morale in cazul unei sentinte civile definitive, dacă debitorul nu are nimic pe numele lui. Care este modalitate de punere ... (vezi toată discuția)