Am încheiat un contract pentru plantare și îngrijire flori, dar din cauza vremii perioada de plantare s-a decalat cu o lună și nu am terminat treaba în termen. Acum că sunt gata, beneficiarul spune că nu îmi dă banii. Ce pot face?
Am facut un contract de prestari servicii(plantarea si ingrijire flori) din cauza vremii perioada de plantare sa decalat cu o luna .Acum ca am treminat persoana respectiva spune ca nu imi da banii si ca reziliaza contractul.ce pot face fara politiesau alte organe.Eu nu sant de acord cu rezilierea contractului pentru ca in contract scrie ca trebuie sa ma notifice si eu nu am bani sa ma judec cu ei .Ei au bani multi si nu cred ca am sansa in fata lor.
Buna ziua, din pacate in cazul in care nu ajungeti la un acord amiabil privind obligatiile reciproce nascute din contract: prestarea serviciilor de catre dvs. si plata contravalorii acestora de catre beneficiar, nu exista o modalitate de recuperare a pretului contractual fara costuri . In acest caz, procedura medierii este facultativa si in situatia in care s-ar ajunge la un consens in aceasta procedura pe care beneficiarul ulterior nu il va recunoaste/respecta, tot un demers judiciar va fi solutia pentru dvs. In functie de clauzele contractuale semnate si de situatia de fapt detalitat, va trebui sa demarati o actiune in instanta pentru obligarea beneficiarului la plata contravalorii serviciilor prestate. Cheltuielile aferente acestui demers pot fi destul de mici daca din inscrisurile pe care le detineti ar rezulta ca situatia s-ar preta unei ordonante de plata, in contrast cu situatia in care ar fi necesara introducerea unei actiuni in pretentii pe dreptul comun.
Si cit m-ar putea costa? La incheierea contractului am primit o parte di boni acum au ramas 7000 lei din care jumate dupa ce am plantat florile ceea ce am facul si restul la terminarea sezonului.A vazut florile pulantate si nu mai vrea sa platesaca invocind rezilierea. In cauza scrie ca rezilierea se face cu acordul partilor sau prin notificare cu 15-30 zile inainte nu cum vrea beneficiarul.
In ceea ce priveste rezilierea, daca sunt respectate clauzele contractuale si dispozitiile legale, nu puteti impiedica vointa partii de a nu mai ramane in contract. Desigur, asta nu il disculpa pe beneficiar de plata serviciilor prestate pana la momentul rezilierii, in principiu. Totul depinde de ceea ce prevede contractul si de desfasurarea exacta a evenimentelor, aspecte care trebuie probate. Din punct de vedere al costurilor, va trebui achitata o taxa de timbru in instanta in functie de calea aleasa si onorariul unui avocat, care sa va reprezinte in aceste demersuri, cheltuieli recuperabile de la beneficiar in conditiile mai sus enuntate.
Este un litigiu simplu, nu vă panicați!
Contractați servicii avocațiale urmând ca acesta, în urma
prezentării exhaustive a situației de fapt și a studierii înscrusurilor să promoveze unul din următoarele demersuri:
-cerere de valoare redusă;
-ordonanță de plată, precedată de o somație;
-acțiune în răspundere civilă contractuală!
Nu aveti in contract o clauza care sa va protejeze in cazuri ca si acesta, de vreme nefavorabila, cand nu ati putut executa lucrarea din cauze care nu tin de dvs.?