avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tichete cadou 1 iunie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tichete cadou 1 iunie

Buna ziua, referitor la impozitarea tichetelor cadou oferite cu ocazia 1 iunie, se impoziteaza valoarea ce depaseste 150 lei/persoana? sau se pot acorda tichete atat angajatului cat si copilului acestuia neimpozitate? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:41, 29 Mai 2019
Din Normele de aplicare ale Codului Fiscal:
"În sensul prevederilor art. 76 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal limita de 150 lei se aplică separat pentru cadourile, inclusiv tichetele cadou, acordate pentru fiecare ocazie din cele prevăzute, pentru fiecare angajat şi pentru fiecare copil minor al angajatului, chiar şi în cazul în care părinţii lucrează la acelaşi angajator. Partea care depăşeşte limita de 150 lei reprezintă venit impozabil din salarii."
Totusi fiind vorba de 1 iunie, o sarbatoare destinata copiilor, s-ar putea ca unii insp fiscali sa considere neimpozabile doar tichetele cadou primite de parinti in beneficiul copiilor, adica un tichet de 150 lei/copil, fara a fi neimpozabil si tichetul primit de parinte in beneficiul lui cu aceeasi ocazie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou vornicuelena vornicuelena Este corect daca se dau tichete cadou la salariati cu ocazia Craciunului in valoare de 150 ron neimpozabil? Pot fi acordate si in suma mai mare cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pentru toti salariatii zzenovia zzenovia LA MULTI ANI tuturor! Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele ... (vezi toată discuția)