Buna ziua, ma numesc Carciag Dan si sunt directorul unei scoli din jud. Valcea
Ma aflu in situatia in care trebuie sa iau o decizie si am nevoie de un sfat avizat
Intrebarea mea este...cat timp de la solicitarea scrisa a unui cadru didactic care aduce la cunostinta ca a fost insultat, amenintat si hartuit de un coleg are Consiliul de administratie al scolii pentru desemnarea comisiei de disciplina in scoala,?
Cat timp are la dispozitie comisia de disciplina sa cerceteze cele relatate si de la ce data, de la inregistrarii solicitarii sau de la data constituirii comisiei de disciplina prin hotararea CA si emiterea deciziei de constituire de catre directorul unitatii?
Cat timp are la dispozitie consiliul de administratie al scolii dupa intocmirea raportului comisiei de disciplina pentru a lua o decizie?
Daca se poate si va rog sa ma ajutati cu un raspuns...cu stima si consideratie!
Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei. (art.252 alin.1 C.mun.)
Se specifica undeva despre durata de desfasurare a cercetarii in cadrul comisiei disciplina...am inteles ca decizia trebuie emisa in termen de 30 de zile...pe mine ma intereseaza cat dureaza cercetarea ca timp pana sa ajungem la emiterea deciziei?! multumesc frumos!
Cercetarea faptei și comunicarea deciziei se fac în termen de cel mult 30 de zile de la data constatării acesteia, consemnată în condica de inspecții sau la registratura generală a unității de învățământ preuniversitar/instituției. Persoanei nevinovate i se comunică în scris inexistența faptelor pentru care a fost cercetată.
(art.280 alin.7 Legea 1/2011)