avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Se poate comercializa aportul în natură adus de un ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Se poate comercializa aportul în natură adus de un asociat unic într-un SRL?

Bună ziua,
Aș vrea să întreb dacă se poate comercializa aportul în natură adus de un asociat unic într-un SRL (produsele aduse ca aport în natură în SRL aparțin de obiectul de activitate al firmei).
În caz afirmativ, ce acte sau ce proceduri sunt implicate? (și ce impozite sau altele asemenea, dacă este cazul)
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:32, 10 Iunie 2019
Da, societatea poate vinde acele produse, dupa cum, aportul in numerar poate fi folosit. Va trebui sa intocmiti factura. Platiti impozit pe venit micro sau profit in functie de situatia d-voastra.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport in natura la capitalul social Elena266 Elena266 Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane ... (vezi toată discuția)
Un membru fondator isi poate retrage aportul adus? Ene-Alin Ene-Alin Buna ziua. Un membru fondator isi poate retrage aportul adus? Nu e vorba de aportul adus la capitalul social, ci la contributii aduse in timp pentru ... (vezi toată discuția)
Evaluare mijloace fixe la vanzare manu12007 manu12007 Va rog frumos sa imi spuneti daca un SRL care vrea sa vanda altei societati mijloacele fixe pe care le are inregistrate in contabilitate trebuie sa faca o ... (vezi toată discuția)