avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie, urgent, de suplinirea acordului pentru a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie, urgent, de suplinirea acordului pentru a duce copilul la psiholog. Cum trebuie să procedez pentru a obține ordonanță președințială?

Buna ,
Am nevoie de suplinirea acordului parental , pentru psiholog urgent.
se face actiune de fond si apoi pentru ordonanta sau se poate depune doar ordonanta ? Daca tot fac actiunea este bine sa trec si pentru suplinirea inscrierii la scoala, pasaport , extraacivitati, avand in vedere ca suntem in situatie conflictuala si tatal se opune de fiecare data pentru a ne ingreuna situatia cand avem nevoie de acestea?
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cipita , utilizator 22:02, 20 Iunie 2019
ordonanta presedintiala este conditionata de esxistenta unui dosar de fond.
puteti avea oricate capete de cerere doriti, instanta va decide in functie de probatoriu.
Nu este necesar sa existe o actiune pe fond. CItiti 581 si urm. Cod proc.civ.
Faceti pt fiecare activitate pt care doriti suplinirea acordului cate o cerere, in functie de urgenta acestora.
Daca le bagati pe toate, nu veti indeplini conditiile de admisibilitate.
mie 581 imi spune asa:

Participarea terților
(1) Terții pot participa la procedura arbitrală în condițiile art. 61-77, dar numai cu acordul lor și al tuturor părților. Cu toate acestea, intervenția accesorie este admisibilă și fără îndeplinirea acestei condiții.
(2) Dispozițiile art. 580 se aplică în mod corespunzător.

dar 997 si urm.:
TITLUL VI - Procedura ordonanței președințiale
Condiții de admisibilitate
Art. 997.
(1) Instanța de judecată, stabilind că în favoarea reclamantului există aparența de drept, va putea să ordone măsuri provizorii în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente și care nu s-ar putea repara, precum și pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.

(2) Ordonanța este provizorie și executorie. Dacă hotărârea nu cuprinde nicio mențiune privind durata sa și nu s-au modificat împrejurările de fapt avute în vedere, măsurile dispuse vor produce efecte până la soluționarea litigiului asupra fondului.

(3) La cererea reclamantului, instanța va putea hotărî ca executarea să se facă fără somație sau fără trecerea unui termen.

(4) Ordonanța va putea fi dată chiar și atunci când este în curs judecata asupra fondului.

(5) Pe cale de ordonanță președințială nu pot fi dispuse măsuri care să rezolve litigiul în fond și nici măsuri a căror executare nu ar mai face posibilă restabilirea situației de fapt.

Ana-Maria Dutescu a scris:

Nu este necesar sa existe o actiune pe fond. CItiti 581 si urm. Cod proc.civ.
Faceti pt fiecare activitate pt care doriti suplinirea acordului cate o cerere, in functie de urgenta acestora.
Daca le bagati pe toate, nu veti indeplini conditiile de admisibilitate.

buna ziua,
multumesc pentru raspunsuri, dar privind faptul ca sunt 2 pareri diferite. Ce trebuie facut doar ordonanta ?
avand in vedere ca este o masura provizorie în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente și care nu s-ar putea repara, precum și pentru înlăturarea piedicilor puse de catre tatal fiului meu.
Mai exact am nevoie de consiliere psihologica de urgenta, si limitarea exercitarii dreptului de a mentine legaturi personale pe perioada consilierii psihalogice deoarece fiul meu de 5 ani in domiciliul tatalui a fost lasat in grija unor fetite minore de 13 respectiv 9 ani si pus de catre cea de 13 ani sa faca sex cu cea de 9 ani, apoi in data de 17.05 19 a asistat la violenta tatalui sau asupra mea si a tatalui meu, violenta cu multiple lovituri, sange si lucrurii de un impact emotional foarte ridicat pentru minor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
oh, imi pare rau pentru situatia in care va aflati!
consultati, cat mai curand, in mod direct, un avocat!
va puteti, de asemena, adresa Directiei pentru Protectia Copilului.
iar daca lucrurile stau asa cum spuneti, puteti obtine si un ordin de protectie.

Alte discuții în legătură

Drept procesual civil, partea speciala anairda2 anairda2 care este diferenta dintre procedura in ordonanta si ordonanta presedintiala (vezi toată discuția)
Art. 581 din cod procedura civila - corespondenta in noul cod Cimss Cimss Buna ziua, Am facut o ordonanta presedintiala si in drept am scris potrivit art. 581 din cod de procedura civila, insa acet articol este din vechiul cod, ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala andapopa andapopa Va rog sa imi dati sfaturile necesare: Pentru ordonanta presedintiala trebuiesc indeplinite anumite conditii ca sa pot apela la ea?De ce altii apeleaza la ... (vezi toată discuția)