avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Drept procesual civil, partea speciala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Drept procesual civil, partea speciala

care este diferenta dintre procedura in ordonanta si ordonanta presedintiala
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:46, 17 Aprilie 2015
Procedura ordonanţei preşedinţiale
Condiţii de admisibilitate
Art. 997. - (1) Instanţa de judecată, stabilind că în favoarea reclamantului există aparenţa de drept, va putea să ordone măsuri provizorii în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara, precum şi pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.

Procedura ordonanţei de plată
Domeniu de aplicare
Art. 1.014. - (1) Prevederile prezentului titlu se aplică creanţelor certe, lichide şi exigibile constând în obligaţii de plată a unor sume de bani care rezultă dintr-un contract civil, inclusiv din cele încheiate între un profesionist şi o autoritate contractantă, constatat printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însuşit de părţi prin semnătură ori în alt mod admis de lege.
(2) Nu sunt incluse în sfera de aplicare a prezentului titlu creanţele înscrise la masa credală în cadrul unei proceduri de insolvenţă.
Procedura în ordonanță aparține codului de procedură civilă a R.Moldova și este oarecum asemănătoare ordonanței președințiale. fiind vorba tot de cazuri de urgentare pt. a se evita pierderea unui drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie, urgent, de suplinirea acordului pentru a duce copilul la psiholog. cum trebuie să procedez pentru a obține ordonanță președințială? cipita cipita Buna , Am nevoie de suplinirea acordului parental , pentru psiholog urgent. se face actiune de fond si apoi pentru ordonanta sau se poate depune doar ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala yuxyujia yuxyujia va rog sa-mi spune-ti cum pot cere ORDONANTA PREZIDENTIALA - mi s-a respins contestatia la executare si pot face recurs - cum pot cere ordonanta ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala evacuare din teren statachevioleta statachevioleta am 2 procese pe rol ,unul pe ordonanta prin care se cere evacuarea din teren si al doilea nulitatea absoluta a contractului de inchiriere ,semnat de mine si ... (vezi toată discuția)