avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta presedintiala evacuare din teren
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta presedintiala evacuare din teren

am 2 procese pe rol ,unul pe ordonanta prin care se cere evacuarea din teren si al doilea nulitatea absoluta a contractului de inchiriere ,semnat de mine si fostul primar .motivele invocate sunt :nu este mentionat in contract sola si parcela si nu sa tinut licitatie ,acest teren il lucrez din 2011 si decand sa schimbat primarul au inceput problemele .Mentionez ca este vb de o suprafata de 45 ha pe care am contract de inchiriere valab.pana in 2016,sa judecat pe ordonanta si iau respins-o ca nefondata ,are drept de apl 5 zile ,care sunt sansele sa se judece iar ?apoi urmeaza fondul :am eu vre-o vina ca nu au scris cei din primarie sola ,sau ca nu s-a tinut licitatie ?poate sa aduca alte probe si inscrisuri la cel cu ordonanta ?pot fi evacuata din teren desi am cultura infiintata? va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:29, 14 Decembrie 2015
Prin ORDONANȚĂ PREȘEDINȚIALĂ nu se judecă fondul ci se are în vedere caracterul urgent al acțiunii. Într-adevăr, evacuarea se poate cere prin ORDONANȚĂ însă atîta timp cât există un titlu -contract de închiriere- acesta fapt vă dă dreptul legal asupra terenului și nu este admisibilă acțiunea pe baza ORDONANȚEI
Dacă d-voastră ați fi stat prin simplă toleranță a proprietarului- a PRIMĂRIEI- atunci ar fi putut avea caracter de urgență admiterea ORDONANȚEI, Prin urmare nu va avea câștig de cauză nici în apel.
Se va judeca acțiunea privind nulitatea absolută a contractului de închiriere.
Pe cale de ordonanta presedintiala nu se judeca fondul cauzei ci, numai aparenta dreptului,si instanta va putea ordona masuri provizorii in cazuri grabnice,ptr.pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere,ptr.prevenitrea unei pagube iminente si care, nu s-ar putea repara,precum si ptr.inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prillejul unei executari[Art.997(1)NCPC].Hotararea data in procedura ordonantei presedintiale nu are autoritate de lucru judecat asupra cererii privind fondul deptului.[Art.1002(2)NCPC].Solutia data pe fondul cauzei va fi diferita de cea data in procedura ordonantei presedintiale,ptr.motivele mai sus expuse.
Instanta de judecata poate ordona masuri grabnice, vremelnice, pe cale de ordonanta presedintiala.
Intervenţie moderator

Așa cum v-am spus și în topicul de mai jos, vă rog să continuați discuţiile începute folosind butonul "răspunde" (albastru, dreapta, jos).
www.avocatnet.ro/content/for...
Dacă aveți dificultăți, trimiteți-mi un mesaj privat și vă voi ajuta. Nu mai deschideți noi subiecte cu aceeași temă, acțiunea reprezintă o încălcare a regulamentului de postare.

Gabriela Pintea

statachevioleta a scris:
dupa judecarea apelului ,mai exista vre-o cale de atac la ordonanta presedentiala ?mai poate contesta si apelul ?o iau iar cu judecata de la capat ?va multumesc .

avocat_lascoschi@yahoo.com a răspuns:
Practic s-a terminat.
Se poate deschide alt proces dacă se schimba anumite lucruri.
De fel nu se intampla asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala evacuare Speranta10 Speranta10 Daca introduc o actiune pe baza Ordonantei Presedentiala,mi se va amite cererea? Situatia se prezinta astfel: Intr-un apartament cu proprietarii ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala Vasi00 Vasi00 Buna.as dori sa intreb cum as putea sa obtin o hotarare prezidentiala pentru un minor ?as dori sa-l iau in vacanta dar nu pot ca imi trebuie procura si nu pot ... (vezi toată discuția)
Ordonanța președințială Tudora Caitan Tudora Caitan Se poate că ordonanța președințială se poate anula ,cum, sunt în divorț cu soțul ,a instituit una ,pt a sta in casa dar el locuiește deja in casa și ... (vezi toată discuția)