avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordonanta Presedintiala evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordonanta Presedintiala evacuare

Daca introduc o actiune pe baza Ordonantei Presedentiala,mi se va amite cererea?
Situatia se prezinta astfel:
Intr-un apartament cu proprietarii decedati,intra unul din cei patru mostenitori,fara acordul celorlalti doi mostenitori,pentru a desfasura activitatea unei societati unde unull dintre asociati este mostenitor.Actiunea succesorala se afla pe rol,dar dupa cum se stie este o procedura de durata.
Va rog sa-mi explicati mai pe inteles daca actiunea va putea fi admisibila,adica instanta sa decida evacuarea pana la terminarea procesului de succesiune,
Timp de 5 ani toate datoriile la utilitati cat si impozitele au fost achitate de mine.Acum nu va precizez cu exactitate dar s-ar putea sa-si fi facut un contract de comodat fals,pe numele societatii.
Deci sa fiu mai clar inteleasa,proprietarii fiind bunicii mei decedati de mai multi ani,deci un contract pentru spatiu locativ se poate efectua numai in prezenta proprietarului,a procurii acestuia impreuna cu actul oricginal de proprietate.
Intrebarile mele sunt:
-care este demersul pentru a dovedi ca societatea isi desfasoara ilegal activitatea intr-un bun succesoral actiune care se afla la momentul de fata pe rol
- am facut demersuri si la politie si nu s-a luat nici o masura,
-am facut de asemenea demersuri si la ANAF si nici de acolo nu s-a impus nimic,cu toate ca sta negru pe alb ca atat cat prorietarul unui imobil este decedat ,ca o societate sa isi defasoare activitstea in acel imobil este ca toti mostenitorii sa fie de acord,iar contractul de comodat sa fie inregistrat la Registrul Comertului,altfel conform Legii 31/90 acea societate trebuie dizolvata.
- ce sanse am prin Ordonanta Presedentiala sa mi sa admita cererea de evacuare.
Va multumesc anticipat tuturor pentru raspunspunsuri

Cel mai recent răspuns: Speranta10 , utilizator 19:29, 7 Octombrie 2015
Puteti formula cu sanse reale de castig ordonanta presedintiala conform ar.997-1002 NCPC.Conform art.998 NCPC cererea de ordonanta prededintiala se va introduce la instanta competenta sa se pronunte in prima instanta asupra fondului.Ordonanta presedintiala este provizorie si executorie.Conform art.1002 NCPC Ordonanata presedintiala are autoritate de lucru judecat fata de o alta cerere de ordonanta presedintiala,dar nu are autoritate de lucru judecat asupra cererii privind fondul dreptului.
Multumesc frumos d-le avocat,dar exista cumva vreun model de asfel de actiune?
Poate sa ma ajute cineva cu un astfel de model de Ordonanta,un ajutor cat de mic ar fi si care ar fi temeiul legal?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala evacuare din teren statachevioleta statachevioleta am 2 procese pe rol ,unul pe ordonanta prin care se cere evacuarea din teren si al doilea nulitatea absoluta a contractului de inchiriere ,semnat de mine si ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala Vasi00 Vasi00 Buna.as dori sa intreb cum as putea sa obtin o hotarare prezidentiala pentru un minor ?as dori sa-l iau in vacanta dar nu pot ca imi trebuie procura si nu pot ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata dispozitiv hotarire in vederea suspendarii eugen82 eugen82 Se poate solicita si obtine o copie legalizata a dispozitivului unei hotariri inainte ca aceasta sa fi fost redactata? Ma intereseaza in legatura cu art.450 ... (vezi toată discuția)