avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... copie legalizata dispozitiv hotarire in vederea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

copie legalizata dispozitiv hotarire in vederea suspendarii

Se poate solicita si obtine o copie legalizata a dispozitivului unei hotariri inainte ca aceasta sa fi fost redactata?
Ma intereseaza in legatura cu art.450 alin.2 NCPC in vederea suspendarii executarii provizorii a unei hotariri executorii in prima instanta, impotriva careia am declarat apel.
Pot cere direct instantei de apel suspendarea sau ordonanta presedentiala de la art.450 alin.5 inainte de redactarea hotaririi pe baza copiei dispozitivului?
Sau nu pot face nimic pana nu se redacteaza?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 16:43, 3 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti cere incuviintarea provizorie prin ordonanta presedintiala,chiar inainte de sosirea dosarului ,dar cu darea unei cautiuni.[Art.450(5) raportat la alin.4 art.450 NCPC)
Sa inteleg ca desi hotarirea nu a fost redactata pot introduce la instanta de apel cerere de suspendare a executarii si ordonanata presedentiala pe art.450 alin.5 doar in baza certificatului de grefa cu solutia?
Suspendarea va fi motivata, pe langa alte argumente, in prima instanta partile nu au fost citate, desi trebuia, nu au avut loc dezbateri pe fond. Nu este o greseala ci o aberatie a judecatorului pe care nu o inteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii pronuntata de instanta de fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Am urmatoarea speta : Intr-un litigiu de munca in care partile sunt reclamant-un angajat al firmei X iar parat - un angajat al acestei firme . ... (vezi toată discuția)
Suspendare provizorie. ciudățenii Popescu2012 Popescu2012 Potrivit Art. 450 Suspendarea executării provizorii (1) Suspendarea executării provizorii va putea fi solicitată fie prin cererea de apel, fie ... (vezi toată discuția)
Acte necesare ordonanata suspendare provizorie art.450 eugen82 eugen82 As dori sa stiu ce acte sint necesare pentru a introduce o cerere in tem. art.450 alin.5 - ordonanta presedintiala de suspendare provizorie a executarii unei ... (vezi toată discuția)