avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta presedintiala

Buna.as dori sa intreb cum as putea sa obtin o hotarare prezidentiala pentru un minor ?as dori sa-l iau in vacanta dar nu pot ca imi trebuie procura si nu pot obtine ca nu vrea tatal minorului.eu fiind in divort.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:38, 7 Iunie 2017
Trebuie sa faceti o actiune prin care sa cereti instantei suplinirea acordului tatalui. Va trebui sa aratati unde mergeti, pe ce perioada si sa dovediti ca tatal nu isi exprima acordul
Va puteti adresa instantei de judecata, pe cale de ordonanta presedintiala.

Ordonanta presedintiala reprezinta o masura grabnica, urgenta.


Aceasta se caracterizeaza prin vremelnicie, efectele sale fiind temporare.


O alta cerinta prevazuta de lege presupune neprejudecarea fondului.


Asadar, cand exista posiblitatea pierderii ori intarzierii exercitarii unui drept, instanta de judecata poate dispune masuri temporare, pe cale ordonantei presedintiale.


Procesul poate fi judecata chiar daca nu exista un litigiu, transat pe calea dreptului comun.


In probatiune, puteti uza de inscrisuri si de martori.( trebuie sa aveti documente de unde rezulta deplasarea pe care intentionati sa o realizati ).


Instanta de judecata poate suplini consimtamantul paratului, daca aprecieaza ca masura este una in interesul superior al minorului.



Hotararea este executorie de drept, efectele producandu-se de la pronuntare.


Sentinta este atacabila cu apel, in termen de 5 zile de la comunicare.( daca s-a dat fara citarea partilor, ori de la pronuntare , daca s-a dat cu citarea partilor).



Succes.


Procedura ordonantei presedentiale este reglementata de art.997-1002 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie de intretinere d_dumitrascu d_dumitrascu Se poate face incredintarea minorilor si stabilirea unei pensii de intretinere inainte de divort?? (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva dumitru.iulia19 dumitru.iulia19 Ma confrunt cu o problema si nu imi gasesc inca raspunsurile,la sf lunii februarie 2015 am plecat cu fata din domiciliul tatalui pe baza multor santaje si ... (vezi toată discuția)
As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)