avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire pensie de intretinere


Se poate face incredintarea minorilor si stabilirea unei pensii de intretinere inainte de divort??

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:18, 2 Septembrie 2013
De putut se poate dar este asa de complicat incat nu va recomand.
Orice se poate...daca vreti sa stiti...
Pe cale de ordonanta presedintiala, se pot lua masuri vremelnice, grabnice, pana la definitivarea cauzei privind desfacerea casatoriei prin divort.

Ordonanta presedintiala este o masura urgenta, ce se caracterizeaza prin vremelnicie si neprejudecarea procesului transat pe calea dreptului comun.

Hotararea judecatoreasca este executorie de drept.

Daca apreciati ca traversati o situatie ce comporta urgenta, puteti initia demersurile sus mentionate.

Succes.

Daca parintii nu locuiesc impreuna, puteti cere sa se stabileasca domiciliul copilului la unul din parinti in caz ca parintii nu se inteleg si stabilirea contributiei pt fiecare parinte. Nu va obliga nimeni sa dati divort si nici asa complicat nu e.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala Vasi00 Vasi00 Buna.as dori sa intreb cum as putea sa obtin o hotarare prezidentiala pentru un minor ?as dori sa-l iau in vacanta dar nu pot ca imi trebuie procura si nu pot ... (vezi toată discuția)