Daca angajatorul plateste toate cele 3 mese si cazare, in HG cu privire la aceste diurne este precizat ca, in cazul de mai sus, angajatul trebuie sa primeasca jumatate din diurna aferenta tarii in care lucreaza. Am dreptate sau am inteles eu gresit?
HG 582/2015 art 7 punctul (4), la acest text ma refer
Pentru personalul trimis în străinătate în condiţiile prezentei hotărâri, în cazul în care cheltuielile pentru masă se suportă de către partenerii externi, indemnizaţia de deplasare este formată din 50% din diurnă şi 100% din indemnizaţia de cazare, stabilite pentru ţara în care are loc deplasarea, potrivit categoriei în care se încadrează.
Exact acest paragraf am copiat și eu pentru a mi justifica cererea a jumătate de diurnă. Răspunsul contabilei a fost ca în acest text de lege scrie "în cazul în care cheltuielile pentru masă se suportă de către partenerii externi" În cazul meu masa este plătită de compania mea și oferita de alta companie.
Însă nu găsesc niciun alineat în acest HG care sa spună despre ce se întâmplă în cazul în care cheltuielile sunt plătite de firma cu care am contract...
Ma puteți lamuri?
Va mulțumesc.