avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa in rate la proprietar, pers. Fizica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa in rate la proprietar, pers. Fizica

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez o casa, in rate cu un avans inainte. Eu persoana fizica, vanzatorul la fel.
Am fost la notar , s.a facut o simulare de contract, sa zic asa. Sunt specificate, suma totala, nr de rate, data in care se vireaza banii bancar, cat se vireaza, si ce avans am dat. Urmand ca la achitarea sumei eu sa devin proprietar.
Casa are nevoie de modificari si intretinere.
Doar ca, proprietarul a avut pretentia sa nu se modifice ceva fara acordul lui.
Sunt copaci in curte, gradina, iarba, mici chestii care le vreau mutate.
Cum ar trebuii trecut in actul notarial, sa nu fie probleme. Perioada e de 9 ani, si imi e sa nu i se puna pata dupa 3 4 ani..ca de ce am toaletat vita de vie, sau etc fara acordul lui. Adica sunt unele chestii basic, care trebuiesc facute la o casa cu sau fara acordul lui. Cum sa stipulez asta in acte. Ce ma sfatuiti?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare apartament mihaelaa.roxana mihaelaa.roxana Buna seara!Am facut un precontract de vanzare cumparare cu un proprietar de apartament in vederea cumpararii acestuia.Intrebarea mea este urmatoarea:eu cumpar ... (vezi toată discuția)
Rog urgent consiliere juridica vanzare-cumparare mir2006 mir2006 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: doresc sa cumpar o casa, cu un avans consistent si restul sumei, la eliberarea casei, fix peste 1 an de zile. Ce ... (vezi toată discuția)
Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)