Buna seara!Am facut un precontract de vanzare cumparare cu un proprietar de apartament in vederea cumpararii acestuia.Intrebarea mea este urmatoarea:eu cumpar acest apartament prin credit bancar si mai dureaza o perioada pana banca vireaza banii in contul vanzatorului,daca acesta se razgandeste si gaseste pe cineva sa il cumpere cu cash eu pot sa il actionez in judecata sau are voie sa se razgandeasca?In precontract am scris doar ca daca el este in culpa sa nu se faca vanzarea sa primesc avansul inapoi.Va multumesc!
raspunsul reise tocmai din ceea ce ati spus mai sus, si anume daca el este in culpa si din cauza asta nu se mai face vanzare o sa fie obligat la restituirea avansului,,,
daca nu vrea sa va restituie avansul atunci puteti sa il actionati in instanta
Precontract
mihaela.tasulea
Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare
faneduru74
In urma cu 8 luni am incheiat un precontract de vanzare cumparare prin care urma sa cumpar o suprafata de teren de 2000 m.p. si am platit un avans. In ... (vezi toată discuția)
Avans apartament
kotelvero
Am platit 1000 de euro avans la un apartament prin care constructorul se angajeaza sa ni-l retina pana cand ii gata. Apartamentul ii gata conform precontract ... (vezi toată discuția)