avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare Avans apartament
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

Avans apartament

Am platit 1000 de euro avans la un apartament prin care constructorul se angajeaza sa ni-l retina pana cand ii gata. Apartamentul ii gata conform precontract dar eu nu il mai pot cumpara din cauza ca nevasta mea a intrat in prenatal exact in perioada asta si cei de la banca asteapta sa vada cat este indemnizatia de la stat ca sa poata sa imi refaca calculele sa vada daca imi pot da credit sau nu. In precontract ii stipulat ca daca ma razgandesc pierd avansul sau in caz de neintelegere contractuala banii se returneaza.(alte clauze nu sunt) Intrebarea mea ii daca ii normal sa imi pierd cei 1000 de euro ca constructorul nu mai vrea sa astepte dupa mine.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:00, 17 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este normal,astfel de clauze fiind folosite in antecontractele de vanzare cumparare.Daca este stipulat un termen la care restul sumei trebuia achitat ,este firesc sa pierdeti avansul platit in cazul in care contractul nu se mai incheie.
Nu este stipulat, nu am termen limita. Singura prevedere ii ca se obliga, el ca si constructor, sa nu il vanda pana pe 01,12,2017
Mergeti cu actele la un avocat,este posibil in functie de clauzele stipulate in contractul respectiv sa puteti recupera avansul.Fara sa vedem acte raspunsurile oferite pe acest forum nu pot sa fie decat orientative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Achizitie locuinta - vanzare dubla ioana slavas ioana slavas La sfarsitul lui 2008, am platit un avans de 3000 euro, pt achiz unei locuinte in constructie, moment in care am incheiat cu vanzatorul un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Contract de achizitie imobil nou cristi71000 cristi71000 Buna ziua, trebuie sa semnez un antecontract pentru achizitia unei locuinte si as vrea sa stiu ce inseamna urmatorul paragraf care este in termeni prea ... (vezi toată discuția)