avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de achizitie imobil nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de achizitie imobil nou

Buna ziua, trebuie sa semnez un antecontract pentru achizitia unei locuinte si as vrea sa stiu ce inseamna urmatorul paragraf care este in termeni prea juridici pentru mine:

"In cazul in care Promitentul-cumparator nu isi va respecta obligatiile de plata asumate prin Antecontract in termenul convenit, Antecontractul va fi considerat rezolvit de plin drept, fara punere in intarziere a Promitentul-cumparator, fara interventia instantei judecatoresti si fara nici o alta formalitate, fara acordarea unui termen de gratie, iar Promitentul-cumparator va pierde sumele achitate (cu titlu de daune interese pentru neexecutarea obligatiilor), precum si cheltuielile efectuate"

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:49, 7 Iunie 2011
Inseamna ca, in cazul in care nu achitatti diferenta de pret in termenul stipulat pierdeti dreptul de a cumpara locuinta si pierdeti avansul, fara a fi necesara interventia vreunei autoritati.
In cazul in care doriti sa achizitionati apartamentul cu credit, ar fi bine sa inserati o clauza prin care sa se prevada ca in cazul in care banca nu va acorda creditul promitentul vanzator se obliga sa va restituie avansul achitat la incheierea antecontractului.
Daca nu e cu credit gasiti o formula amiabila in acest sens.
Clauza este un gen de garantie pe care si-o ia vanzatorul ... daca va razganditi si nu mai vreti sa cumparati prin achitarea diferentei in termenul stipulat el va ramane cu avansul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea antecontract vanzare-cumparare de catre promitent cumparator jhonmer jhonmer Este vorba despre un apartament. S-a facut un antecontract in 12.02 2009 intre parti in care s-a dat o arvuna de 1000 de euro si urma ca in data de 10.04 2009 ... (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Ante contract prima casa algerob algerob buna ziua, daca ante contractul ptr prima casa expira, se pierde avansul? se mai poate continua vanzarea? se poate emite un act aditional? cat ar ... (vezi toată discuția)