avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ante contract prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ante contract prima casa

buna ziua, daca ante contractul ptr prima casa expira, se pierde avansul?
se mai poate continua vanzarea? se poate emite un act aditional? cat ar costa?trebuie facut la acelasi notar unde s-a emis ante contractul?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: algerob , utilizator 16:49, 27 Aprilie 2013
Daca perioada pentru care s a incheiat antecontractul expira si partile doresc sa continue se poate incheia un act aditional specific and un nou termen pana cand se va incheia contractul de vanzare cumparare in forma autentica. Asa nu se pierde niciun avans.
Daca nu mai doriti sa continuati se incheie o tranzactie de desfiintare a acestuia repectand clauzele din antecontract.
De regula se incheie la acelasi notar, insa nu sunteti obligati.
va multumesc ptr raspuns si promtitudine. daca dorim sa mergem mai departe , putem fara acest antecontract? adica fara sa facem act aditional?multumesc
Daca doriti sa mergeti mai departe cu acelasi prominent cumparator si acesta nu a finalizat dosarul si banca nu I a dat creditul sau l a respins si isi cauta alta banca pentru a obtine creditul...este nevoie de acel aditional.
Daca nu mai doriti acel promitent cumparator procedati la tranzactia de desfiintare.
eu sunt cumparatorul. este un credit prima casa.s-a facut un antecontract cu termen de 18 zile dar creditul nu a fost acordat si nici nu se stie data exacta.
Da....18 zile este Putin, de obicei se Pune un termen de 2 luni....pot interveni anumite probleme.....v ati hazard at cu acest termen. Trebuie sa faceti un aditional si sa aveti un termen mai mare , puneti cel Putin o Luna, pt ca daca obtineti creditul mai devreme nu e nicio problema, puteti incheia contractul de vanzare cumparare mai devreme de termenul stipulat in antecontract.
Succes!

Alte discuții în legătură

Contract de achizitie imobil nou cristi71000 cristi71000 Buna ziua, trebuie sa semnez un antecontract pentru achizitia unei locuinte si as vrea sa stiu ce inseamna urmatorul paragraf care este in termeni prea ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu antecontractul Lylaa Lylaa Buna seara, Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament, care expira pe 30 noiembrie 2012. In el este mentionat ca daca proprietarul se ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil claudiuj claudiuj Buna seara, Recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unei case. Casa urma sa fie cumparata prin programul Prima Casa asadar i-am dat ... (vezi toată discuția)