avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare

In urma cu 8 luni am incheiat un precontract de vanzare cumparare prin care urma sa cumpar o suprafata de teren de 2000 m.p. si am platit un avans. In cuprinsul contractului -facut la notar- s-a scris ca daca vanzatorul se razgandeste trebuie sa plateasca dublul sumei. Cu cateva zile inainte de cele 8 luni am primit acasa o hartie de la un executor care imi spune ca s-a consemnat suma de bani datorata (adica dublul avansului platit de mine) vanzatorului. Acum l-am sunat pe vanzator si imi spune ca nu mai vrea sa vanda. Problema este ca eu am nevoie de teren si am asteptat 8 luni pierzand o serie intreaga de oferte din cauza asta. Practic trebuie sa reiau toata povestea si sa caut altceva.
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 10:18, 14 Aprilie 2014
Potrivit art.1516 CC ati avea dreptul la indeplinirea exacta a obligatiei asumate de vanzator (adica la vanzarea terenului). Acest drept il puteti insa valorifica doar daca nu exista o clauza contractuala care sa permita promitentului vanzator sa nu isi execute obligatia. Se pare insa ca dvs. ati avut in vedere posibilitatea ca promitentul vanzator sa nu va vanda acest teren si ati inclus o clauza care ii da posibilitatea sa se razgandeasca sub conditia de a plati dublul avansului -promitentul vanzator procedand ca atare-. In acest context .... tot ce puteti face este sa pretindeti eventuale daune .. in conditiile art. 1527 (2) Cod civil. Intrebarea este daca cuantumul daunelor suferite de dvs. este intr-atat de mare incat sa justifice cheltuielile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare cumparare teren DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri vis-a-vis de un precontract facut de mama mea. Ea locuieste in Bucuresti de multi ani si anul trecut a primit ... (vezi toată discuția)
Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)