avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contributii la stat SRL sau PFA consultanta HR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contributii la stat SRL sau PFA consultanta HR

Sunt angajata la privat in domeniul HR.Doresc sa stiu ce alta forma de organizare m-ar avantaja, daca nu as mai fi angajata si as avea SRL sau PFA, sau ce mai este legal pe piata? Sa activez pe consultanta HR .
Care ar fi cea mai avantajoasa si ce contributii ar trebui sa platesc?
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gbrlcostache , utilizator 21:25, 23 Iunie 2019
Un srl platitor de impozit pe venitul microintreprinderii 3% trimestrial in timpul anului si anul urmator dupa depunerea bilantului contabil intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru ceccar pentru anul precedent, daca doriti repartizarea profitului ca dividende, 5% pe venitul din dividende platit pe firma pana pe 25 lunii urmatoare celeia in are se ridica dividendele.
multumesc frumos pt. raspuns. o sa repet sa vad daca am inteles corect.trebuie sa am un contabil autorizat CECCAR, la trimestru platesc 3% impozit pe venitul fiecarui trimestru incheiat.anul urmator dupa depunerea bilantului platesc 5% din profit.Dividendele se pot incasa la fiecare trimestru?Ce spune legea?cine stabileste cand se ridica dividendele?
Sunt obligata sa fiu angajata(CIM) sau este suficient sa fiu asociat unic?
Care ar fi diferenta daca as avea un PFA?Ce constributii ar trebui sa platesc?Stiu ca nu as fi obligata sa am contabil, dar alte contributii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala,intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata crocolina3 crocolina3 Buna seara,imi puteti spune si mie ce este mai bine din punct de vedere fiscal sa infiintez, un SRL,Intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata? ... (vezi toată discuția)
Pfa si angajat la un srl Crista11 Crista11 Buna ziua! Sunt angajata la un SRL cu norma intreaga si perioada nedeterminata. Vreau sa-mi deschid o firma de prestari servicii, dar sa raman angajata in ... (vezi toată discuția)
Organizare evenimente pfa sau srl Siespi Siespi Bună ziua, Organizez de ceva timp evenimente pe persoana fizica, dar as vrea sa imi fac PFA sau SRL. Pana acum aveam contract cu o firma de ticketing care ... (vezi toată discuția)