avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sanctionat contraventional din 5 in 5 zile timp de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sanctionat contraventional din 5 in 5 zile timp de sase luni pentru aceasi abatere.

Buna ziua , cer ajutorul dv. prin acest mesaj cu privire la cele mentionate mai jos.
Am facut gresala de a inchiria autoturism personal fiind persoana fizica unui cetatian strain fara ca acesta sa imi dea copie dupa buletin , decat o poza dupa un document care nu are mentionat mai mult de numele si o serie , acesta a fost surprins de un radar depasind limita legala de viteza dar nu a fost oprit de un agent de politie, apredat masina fara ami spune cele intamplate iar dupa aprx. 14 zile primesc o solicitare in conformitate cu prevederile >> ART.39 din OUG 195/2002R ca in termen de 5 zile sa comunic datele de identificare ale persoanei careia i-a fost incredintat vehiculul si mi se face cunoscut ca necomunicarea datelor solicitate ori comunicarea eronata sau incompleta a acestora constituie contraventie prevazuta de art.39 din OUG 195/2002 republicata si sanctionata de :
-art.102 alin 1. pct. 14 din OUG 195/2002 rep.,cu 9-20 puncte amenda.
Am predat in termen de 5 zile poza la documentul cetateanului strain unde apare nume , prenume , serie si poza cat si contractul facut intre noi semnat de acesta , dupa care dupa 2 luni si 6 zile primesc acasa amenda de 1305 lei pe motic ca datele comunicate sunt incomplete , tot odata cu amenda am primit din nou solicitare la dezvaluirea identitatii soferului in caz contrar mi sa spus ca voi fi amendata din 5 in 5 zile timp de 6 luni cu suma de 1305 lei.
Este posibil sau legal asa ceva ?
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
46.., utilizator
Cel mai recent răspuns: 46.. , utilizator 16:30, 22 Septembrie 2020
UPPDATE:
am primti 3 amenzi . 1 am platito , 1 este respina cu inaintare apel iar 1 este admisa ... , aceasi problema judecata de 2 doi judecatori diferiti cu rezultate diferite... , daca mi se respinge apelul am sa ajung la CEDO

Buna ziua , cer ajutorul dv. prin acest mesaj cu privire la cele mentionate mai jos.
Am facut gresala de a inchiria autoturism personal fiind persoana fizica unui cetatian strain fara ca acesta sa imi dea copie dupa buletin , decat o poza dupa un document care nu are mentionat mai mult de numele si o serie , acesta a fost surprins de un radar depasind limita legala de viteza dar nu a fost oprit de un agent de politie, apredat masina fara ami spune cele intamplate iar dupa aprx. 14 zile primesc o solicitare in conformitate cu prevederile >> ART.39 din OUG 195/2002R ca in termen de 5 zile sa comunic datele de identificare ale persoanei careia i-a fost incredintat vehiculul si mi se face cunoscut ca necomunicarea datelor solicitate ori comunicarea eronata sau incompleta a acestora constituie contraventie prevazuta de art.39 din OUG 195/2002 republicata si sanctionata de :
-art.102 alin 1. pct. 14 din OUG 195/2002 rep.,cu 9-20 puncte amenda.
Am predat in termen de 5 zile poza la documentul cetateanului strain unde apare nume , prenume , serie si poza cat si contractul facut intre noi semnat de acesta , dupa care dupa 2 luni si 6 zile primesc acasa amenda de 1305 lei pe motic ca datele comunicate sunt incomplete , tot odata cu amenda am primit din nou solicitare la dezvaluirea identitatii soferului in caz contrar mi sa spus ca voi fi amendata din 5 in 5 zile timp de 6 luni cu suma de 1305 lei.
Este posibil sau legal asa ceva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate considera indeplinita procedura de afisare fara prezenta unui martor? CalinPascan CalinPascan Buna, Am o nelamurire in ceea ce priveste procedura de afisare, si anume: in data de 16.08.2017 (conform PV de indeplinire a procedurii de afisare) a fost ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nedeclarare date politia locala popescuandrei1 popescuandrei1 Am primit prin posta de la politia locala un proces verbal prin care mi se comunica ca nu am respectat obligatia de a comunica datele de identificare ale ... (vezi toată discuția)
Date solicitate politia locala jon123 jon123 buna ziua, In 4 martie am parcat neregulamentar in alt oras. Peste 20 zile imi vine o comunicare in care, politia locala de acolo ma instiinteaza sa le ... (vezi toată discuția)