avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Dotari auto promovate dar lipsa in realitate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Dotari auto promovate dar lipsa in realitate

Buna seara,

Un mare distribuitor de autovehicule din Romania (nu o sa-i mentionez numele), promoveaza cu imagini si detalii atat pe site-ul oficial cat si prin intermediul unor pliante personalizate (specifice fiecarui model in parte) niste dotari care pe piata romaneasca nu se comercializeaza.

De exemplu: atat pe site cat si pe pliant se prezinta cu poze si detalii ca exista "frana cu actionare electronica" insa in realitate nu se comercializeaza acest model in Romania. Aici v-am prezentat un exemplu, insa in speta este vorba de cel putin 4 astfel de dotari care in realitate sunt inexistente, chiar si pe modelele de top (full option).

Datorita acestor promovari nerealiste (facute intentionat sau nu... ramane de vazut), precum si in urma unor omisiuni administrative (lipsa anexei cu specificatiile din contract), am fost indus in eroare, afectandu-mi in cele din urma decizia finala de cumparare a autoturismului recent achizitionat (acum 2 saptamani).

Ce-mi recomandati in acest sens? (reclamatie la protectia consumatorului, chemarea in judecata)
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
realsofo, utilizator

Alte discuții în legătură

Returnare rochii cumparate online refuzata Romilian Romilian Buna ziua, am si eu nevoie va rog de o lamurire privind achizitia unor rochii de pe un site romanesc. Prietena mea si-a comandat cateva rochii selectand doar ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - pliant referndum Madalina1000 Madalina1000 Am fotografiat un pliant pro-referendum familia tradiționala și l-am postat pe site-ul Wikipedia Commons. A fost propus pentru ștergere pe motiv că în ... (vezi toată discuția)
Despăgubire rca, auto subevaluat. ce aș putea să fac într-o astfel de situație? adelin04 adelin04 buna seara. in data de 14 septembrie 2017 am avut un accident auto unde nu am fost de vina si sunt parte pagubita. masina mea a fost incadrata la dauna ... (vezi toată discuția)