avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime ptr. pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime ptr. pensie

O mama care are 4 copii si lucreaza la revenire la locul de munca cu 6 ore, cum i se va lua in calcul timpul lucrat ptr. a realiza vechime ptr. pensionare. Faptul ca lucreaza 6 ore influenteaza vecimea ptr. pensionare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 5 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Astfel, durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.

1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în câmpul muncii Merg Merg Pentru un angajat parttime impozitele cas si cass se vireaza ca si pentru un angajat fulltime,în acest caz vechimea în munca e calculata pentru 4 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca la program de 6 ore flay flay Buna ziua, Care este vechimea in munca pentru un program de 6 ore? Multumesc (vezi toată discuția)
Vechimea in munca cu timp partial e aceeasi ca si cand ar fi lucrat cu norma intreaga ? Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Daca o persoana lucreaza 4 ani cu norma de timp partiala (4 ore/zi), la vechimea in munca pt. ... (vezi toată discuția)