crystynuta 2 a scris:
Multumesc pentru raspuns. Problema este ca eu acum sunt in ultima zi de preaviz. M-am infomat in leg cu conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pt a beneficia de somaj, iar rezultatul ar fi ca ma incadreaz cu o singura exceptie numarul de ore lucrate lunar.
Nu sunt lamurita de ce nu as beneficia daca nu am numarul de ore lucrate in ultimele 24 luni, dar in ultimele 15 luni eu am contribuit la acest fond.
se considera stagiu 12luni lucrate in ultimii 2ani, insa aceasta presupune ca cele 12 luni sa fie pontate cu 8ore/zi, fara nici o zi de concediu medical sau fara plata...
in perioada cat ati fost in concediu medical sau fara plata nu ati platit contributiile la somaj , contractul de munca fiind suspendat... fapt pt care acum nu aveti stagiu suficient
trebuie sa va mai gasiti un job perioada determinata inca cateva luni sa cumulati stagiul suficient sa beneficiati de somaj. nu cred ca va modifica nimeni pontajele din urma ... deoacamdata ramaneti doar cu cel putin un salariu compensatoriu conform contractului colectiv unic la nivel national sau la nivel de unitate