avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul si ilegalitatile lui
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul si ilegalitatile lui

Buna ziua
As dori sa fiu consultat de un avocat care este specializat in transporturi, sau cineva care are catusi de putin cunostinta de cauza in acest domeniu
M-am "angajat" pe 10 Ianuarie pentru o companie de logistica din Iasi, afland ca nu sunt asigurat, contractul meu nu a fost declarat mai departe la stat, de aici si celelalte, cass, vechime, experienta etc
Acest angajator are nu mai putin de 20 de angajati, fiind subcontractor pentru o firma de logistica din Germania, soferii de acolo avand contract, evident, pentru ca nu si-ar permite sa nu faca una ca asta, dara noi, cei din Romania nu avem, eu si inca o persoana.
Ma puteti indruma mai departe cum as putea denunta acest angajator? fara ITM, nu vreau doar sa fie amendat, ci sa fie inchis, pentru ca fura de la toti angajatii cate putin, lunar, si tot lunar concediaza persoane fara a le da salar pe diferite motive "justificate" doar de el, dar fara dovezi. Sa nu mai mentionez ca le face instructie soferilor de camion sa conduca fara card si sa lucreze mult peste limita admisa de lege, si peste cea a bunului simt. Oare mai exista bun simt in ziua de astazi din partea angajatorilor privati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 25 Iunie 2019
Buna ziua,
Puteti incepe cu plangari catre ITM, ANAF, CJAS, ARR-ISCTR ( acestea imi vin in minte acum)
Eventualele nereguli descopetite de dumnealor va vor ajuta intr-un eventual proces deschis de dvs., poate si coleg..., pentru recuperarea sumelor datorate...
Poate nu ar strica si o plangere la firma de logista din Germania, sa "vada"si dumnealor cu cine lucreaza*.
Eventual proces.. pai la cate cheltuieli pot fi cu procesul, si cat timp pierdut cred ca as iesi pe 0.
Eventual proces as intenta doar daca l-ar inchide sau l-ar sanctiona pana la faliment, ca daca s-ar achita el isi va continua activitatea si va face in continuare ceea ce a facut pana acum.
Ati mentionat ca fura ..... Cum fura ? Exista probe ?
sigur, dar eu nu le am ci exista in interiorul companiei drept dovada
sa presupunem ca un sofer lucreaza o luna, nu ii place - pleaca
angajatorul, cauta in pierderile de anul trecut si le trece soferului care a plecat si nu se mai intoarce doar pentru ca sa nu ii mai plateasca salar
e valabil pentru toti cei care pleaca si nu se mai intorc. toti, fara exceptii
iar cat tine de mine, 5 luni lucrate, fara contract, cum poti numi asta? omisiune? :)
tot ce a facut angajatorul a fost deliberat, si inca se intampla..
In acest caz, pentru încălcări ale :
- legislatiei muncii, puteti sesiza ITM-ul;
- pentru încălcări ale legislației fiscale, puteti sesiza ANAF-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. o persoana poate fi angajata cu contract de munca ... manuelle manuelle Buna ziua. O persoana poate fi angajata cu contract de munca de 2 ore/zi in functia de Manager transport marfa la mai multe firme? Sau poate sa fie angajat cu ... (vezi toată discuția)
Facem transport de banii, fara arme cu masini neblindate el1977 el1977 Sunt angajat pe functia de Ag Interventie rapida la o anumita firma,iar firma respectiva are stabilit in contract ca data de salarizare data de 25 a lunii, iar ... (vezi toată discuția)
Amenda i.s.c.t.r. simonik2011 simonik2011 Buna ziua, un sofer angajat la firma fratelui meu aducea o remorca de la Bacau (nu transporta nimic in ea), a fost amendat de I.S.C.T.R. pentru ca efectua ... (vezi toată discuția)