avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea somajului

Am terminat facultatea (cu licenţa) în iulie 2007 şi m-am înscris la şomaj în Botoşani unde aveam domiciliu. Am primit ajutor de şomaj 1 lună şi m-am angajat în învăţămînt cu contract pe perioada de 11 luni, în judeţul Iaşi schimbându-mi şi domiciliul în acest judeţ, însă am născut înainte de a se încheia această perioadă şi contractul a fost suspendat pentru creşterea copilului.
În septembrie acest an ( am stat numai un an pentru creşterea copilului) m-am angajat din nou tot în învăţămînt în Iaşi pentru 12 luni.
Întrebare : Pot beneficia de prima prevăzută la art.75 din Lg.76/2002 ?
Cel mai recent răspuns: marina2 , utilizator 15:01, 2 Decembrie 2009
prima prevazuta la art 75 se refera la persoanele aflate in somaj, insa dvs. erati in concediu crestere copil, deci nu beneficiati de aceasta prima
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Monica H., Consilier juridic
Din somaj m-am angajat pentru 11 luni, in alta localitate si mi-am schimbat si domiciliul, insa in timpul serviciului a intervenit concediul pentru cresterea copilului, pe care nu l-am efectuat in totalitate si am revenit la serviciu cu contract de munca pentru 12 luni la aceeasi unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie schimbare domiciliu intabulare intabulare Buna ziua. La inceputul anului am schimbat domiciliul in alt judet si m-am angajat ( in judetul unde mi-am facut domiciliul ) la o firma, drept pentru care am ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare balintanne balintanne Buna ziua!Referitor la prima de instalare,aceasta se acorda doar in cazul in care am beneficiat de indemnizatia de somaj?Eu nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare alexia26 alexia26 Sunt in somaj si vreau sa ma angajez la o firma. Cum trebuie sa procedez pentru a beneficia de prima de instalare conform lg 76. art. 75. Cand trebuie sa anunt ... (vezi toată discuția)