Mă numesc Serban Sanda, sunt măritată cu cetățean Egiptean de 10 ani și avem 2 copii cu vârstele 12 ani și 6 luni - 8 ani și 7 luni. Suntem căsătoriți la ambasada României și copii au cetățenia Română. Vreau sa divorțez sI nu știu ce sa fac deoarece nici măcar ambasada România nu răspunde la telefon. Mulțumesc
Buna ziua,
Daca locuiti in Egipt si nu aveti cum sa veniti in Romania va trebui sa apelati la un avocat din bucuresti care, cu procura speciala, va poate reprezenta in Romania, Bucuresti, sect. 5 pentru divort.
Daca divortati in Egipt, se aplica legea egipteana.
Vă mulțumesc tuturor Domnilor și Doamnelor pt răspuns.
Deci noi suntem în Emiratele Arabe Unite . Ne-Am căsătorit la ambasada Româna din Abudhabi.
Eu sunt foarte mult abuzata Emoțional.
Aici în Abudhabi nu ați spune nimeni nimic și nimeni nu este de partea mea mai ales ca sunt Europeana . El da impresia de soțul și tatăl ideal și nu mă crede nimeni ce fel de abuz mi se aplica.
Singura problema și frica pe care o am este ca eu sunt casnica de cind m-am măritat și nu pot dovedi ca as putea intertîne copii singura . În alta ordine de idei copii mei au învățat numai în curiculum englez . Îmi este frica , în cazul în care ajung în România și reușesc sa bag divort el oare poate dovedi ca eu nu pot sa stau cu copii în România din cauza scolii și a curiculum și din cauza ca nu sunt independenta referitor la statutul meu financiar . Bineînțeles ca am sa mă angajez în România dar Cum fac cu copii cu școala și Cum reușesc ca soțul sa nu îmi ia copii ?