avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Repetentie
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Repetentie

Pot avea câștig de cauză în situația în care copilul meu a rămas repetent in baza numărului de absente?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:13, 20 Iulie 2019
care este cauza pe care vreti sa o castigati?
Să găsesc un argument prin care sa nu mai fie declarat repetent deși conform regulamentului scolar pe baza numărului foarte mare se încadrează în acest articol.

Geanina DRIAN a scris:

care este cauza pe care vreti sa o castigati?

Daca am inteles bine, copilul dvs urmeaza sa repete anul scolar ca urmare a numarului ridicat de absente, iar dvs cautati o portita legala ca acesta sa promoveze? Care este logica unei astfel de portite?
Exista o corelatie intre frecventarea orelor de scoala si rezultatele obtinute. Astfel, materia este predata la scoala, aprofundata prin exercitii (la scoala, cat si acasa), iar nivelul de cunostinte obtinut este evaluat periodic la scoala. Nefrecventand orele, obtinerea nivelului de cunostinte necesar promovarii anului scolar devine extrem de dificila, aproape imposibila.

Să găsesc un argument prin care sa nu mai fie declarat repetent deși conform regulamentului scolar pe baza numărului foarte mare se încadrează în acest articol

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă absențele sunt nemotivate părerea mea este că nu există nicio „portiță” de a scăpa de repetarea anului școlar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia absentelor la nivelul claselor 11-12 - mi se poate interzice inscrierea la bacalaureat? Rvv Rvv buna ziua am si eu o intrebare: sunt eleva in clasa a 12-a si am facut in ultima luna o serie de absente justificate prin scutiri medicale si cateva personale ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un temei legal pentru contestarea unui examen de corigenta, sustinut la liceul cu care am avut un litigiu mariam2018 mariam2018 Sunt mama unui elev ce a avut un litigiu cu liceul, la care a fost elev in cls 11, in anul scolar 2016-2017. Am nevoie urgent de un raspuns, sfat in problema ... (vezi toată discuția)
Alocatia complementara lege Denisa ramnicu Denisa ramnicu am 4 copii dintre care unu are 22 absente mi se suspenda ALOCATIA COMPLEMENTARA la toti? pe cate luni (vezi toată discuția)