avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua , am o intrebare...cum se procedeaza cu ultima luna din crestere copil, tatal trebuie sa intre el in concediu de maternitate...cum se procedeaza exact?astept raspunsul dvs
Cel mai recent răspuns: Valentina mario , utilizator 18:57, 18 Iunie 2019
Tatal copilului nu este obligat sa solicite asa ceva .Insa :
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.
Am inteles.baiatul meu face doi anisori in septembrie pe 16 ultima indemnizatia daca tatal intra in concediu va fi in septembrie dar va veni pe octombrie ?
Ati inteles corect ...Tatal va primi indemnizatia in octombrie.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar nu are importanta daca lucrez eu sau nu in luna acea..daca sotul intra in concediu nu are importanta daca eu lucrez sau nu banutii tot ii vin?
Nu au nicio legatura cele doua situatii ..

Alte discuții în legătură

Buna ziua - ccc2 dupa ccc1 Maria.Toma Maria.Toma Buna ziua!Sunt in ccc1 si sunt insarcinata.Pe 6 iulie copilul implineste 2 ani si eu pe 24 septembrie nasc.Cum trebuie sa procedez ca sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2 lea copil criss2018 criss2018 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu o nelămurire,sunt in concediu de creșterea copilului pana in data de 7 ianuarie 2018(dara cand împlinește copilul 2 ani) ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil tata Lenna Lenna Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Voi naste al doilea copil in iulie 2018. Primul copil va implini 2 ani pe 11 august. Cum se ... (vezi toată discuția)