avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT DE MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT DE MOSTENIRE

BUNA ZIUA. AM SOTIA DECEDATA DIN IULIE 2018 CU CARE AM 2 COPII. AVEM UN APARTAMENT IMPREUNA SI UN SPATIU COMERCIAL DE 20MP. CARE SUNT PARTILE CE SE CUVIN FIECARUIA?
INTRE TIMP DIN 2019 IANUARIE M AM RECASATORIT LEGAL . LA CE AM FACUT CU PRECEDENTA ACTUALA NU ARE NICI UN DREPT. TOTUSI EU VREAU SA INVESTESC IN LOCUINTA PARINTILOR EI CU CARE ARE UN CONTRACT DE INTRETINERE SAU CEVA DE GEN URMAND DUPA MOARTEA PARINTILOR ,EA SA DEVINA PROPRIETAR. IN CAZ DE SE INTAMPLA CEVA IN PERIOADA ASTA SI EU SA ZICEM INVESTESC 20.000 SAU 40.000 LEI VOI PUTEA CERE VRE UN DREPT? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: pavelcosty , utilizator 12:39, 10 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din bunurile comune dobandite in timpul casatoriei cu prima sotie, dvs va revine 5/8, iar copiilor 3/8.
In privinta casei socrilor...veti avea doar un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse.
Va recomand sa pastrati orice inscris doveditor (bonuri, chitante, facturi).
acest răspuns util
dupa sotia decedata, aveti 50% cota de bun propriu si 25% din ceilalti 50% ca motenitor al sotiei.
restul de 75% din 50% revine copiilor.

cu privire la locuinta parintilor actualei sotii, pentru sumele investite puteti incheia un act prin care partile sa recunosca faptul ca acei bani provin de la Dvs., ceea ce va fi dovada unui eventual drept de creanta ”in caz de se intmpla ceva in perioada asta”.
MULTUMESC. DOAR O NECLARITATE AM. DUPA DECESUL SOCRILOR CAT IMI REVINE?
si o ultima intrebare. daca as cumpara o casa impreuna cu ea dupa decesul unuia dintre noi averea se imparte intre mostenitorii ei sau ai mei . ea are un copil si eu 2 copii. multumesc f. mult
acest răspuns util

pavelcosty a scris:

MULTUMESC. DOAR O NECLARITATE AM. DUPA DECESUL SOCRILOR CAT IMI REVINE?

Nimic. Nu aveti vocatie succesorala la mostenirea socrilor.

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire mariazet45 mariazet45 in urma decesului unui sotului as vrea sa stiu ce drepturi are sotia avand in vedere ca desii au 50 de ani de casatorie nu au copii ,iar masa succesorala e ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 27 ani de casatorie,ce drepturi are sotul supravietuitor la un ap. cumparat ampreuna fiiind an acte co-proprietari? pavel1960 pavel1960 dupa 27 ani de casatorie ce drepturi am la un ap. cumparat ampreuna,nu avem copii,nici sotia (decedata)nu are copii din alta casatorie,an schimb ai traiesc ... (vezi toată discuția)
Succesiune ilkeigabi ilkeigabi Buna ziua, in urma cu trei luni a decedat sotia,acum urmind sa aibe loc succesiunea.avem o fata in virsta de 19 ani, traiesc socrii (mama si tatal ... (vezi toată discuția)