Buna ziua! Eu am 2 locuri de munca. As putea intra in concediu de crestere copil doar de la unul din ele? Bineinteles fara sa primesc indemnizatie, doar salariu de la angajatorul la care merg la serviciu.
Multumesc!
OUG 111/2010
art.16
....
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizației pentru creșterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptățită se află în una sau mai multe dintre următoarele situații:
.... c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2).
indemnizatia minima = 2,5 x valoarea indicatorului social de referință (500 lei) = 1250 lei
5 ori cuantumul minim al indemnizației = 1250 x 5 = 6250 lei
Dar eu ma gandeam sa intru in concediu de la unul din joburi, fara sa primesc indemnizatie de crestere copil( probabil fara sa depun decizia de suspendare a activitatii la agentia judeteana pt indemnizatie). Doar salariu de la celalalt job. Ma gandeam daca este specificat in lege asa ceva...
Am mentionat anterior ca puteti face asa ceva , insa la celalalt job nu puteti avea venituri nete mai mari de 6250 lei/an calendaristic.
Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.7
....
(4) În situația persoanelor care realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, concediul și indemnizația pentru creșterea copilului se acordă pe baza documentelor doveditoare privind suspendarea a cel puțin uneia dintre activități, cu respectarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanța de urgență.
....